Παραμένει Πατριάρχης Σερβίας ο Παύλος

ImageΗ Ιερά Σύνοδος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας αποφάσισε να μην αποδεχθεί την αίτηση παραίτησης του Πατριάρχη Σερβίας κ. Παύλου, την οποία

είχε καταθέσει ο κ. Παύλος για λόγους υγείας.

 

Σήμερα μετά το πέρας της πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στο παρεκκλήσι του Πατριαρχικού Μεγάρου, ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου κ. Αμφιλόχιος, ο Επίσκοπος Κεντρικής Ευρώπης κ. Κωνσταντίνος και ο Επίσκοπος Πολογάς και Κουμάνοβο κ. Ιωακείμ, επισκέφθηκαν τον Πατριάρχη Σερβίας κ. Παύλο στο νοσοκομείο της Στρατιωτικής Ακαδημίας του Βελιγραδίου όπου νοσηλεύεται από τον Νοέμβριου του 2007.

 

Εκεί ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Παύλος κοινώνησε των Αχράντων Μυστηρίων από τον Μητροπολίτη Μαυροβουνίου κ. Αμφιλόχιο, ο οποίος αμέσως μετά τον ενημέρωσε για τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου.

 

Ο κ. Αμφιλόχιος ανέφερε στον Πατριάρχη Σερβίας, πως η Ιερά Σύνοδος δεν έκανε αποδεκτή την αίτηση της παραιτήσεως του, από το αξίωμα του Πατριάρχη για λόγους υγείας, και με πολύ σεβασμό του ζητούν να παραμείνει επικεφαλής της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

 

Τέλος ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Παύλος αποδέχθηκε με πολύ ηρεμία και νηφαλιότητα την απόφαση της Ιεράς Συνόδου, ώστε να παραμείνει επικεφαλής της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Εμφανίσεις: 50457
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!