Αποφάσισαν να παραμείνει ο Παύλος Πατριάρχης Σερβίας

ImageΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - Η Ιερά Σύνοδος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην προχθεσινή συνεδρία της αποφάσισε, ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Παύλος, να παραμείνει ισόβιος Επικεφαλής

της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την δεύτερη ημέρα της συνεδρίας της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Σερβίας, έγινε πρόταση για εκλογή νέου Πατριάρχη Σερβίας, λόγω της μακροχρόνιας ασθένειας του Πατριάρχη κ. Παύλου.

 

Η πρόταση σχετικά με την εκλογή νέου Πατριάρχη Σερβίας, δεν έλαβε τελικά την απαιτούμενη πλειοψηφία και δεν έγινε αποδεκτή, διότι η απόφαση έπρεπε να λάβει τα δύο τρίτα της πλειοψηφίας.

 

Μητροπολίτης της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, μιλώντας στο Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων «Romfea.gr», ανέφερε «Η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε, να τηρηθεί και να σεβαστεί η ομόφωνη απόφαση της προηγούμενης Συνόδου, που πραγματοποιήθηκε στις 2 Νοεμβρίου 2008, το ότι ο Πατριάρχης κ. Παύλος, να παραμείνει ισόβιος Επικεφαλής της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας».

 

Τέλος να αναφερθεί, πως ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου κ. Αμφιλόχιος πριν την έναρξη της Συνεδρίας της Ιεράς Συνόδου, μετέβη στην Στρατιωτική Ακαδημία του Βελιγραδίου για να κοινωνήσει των Αχράντων Μυστηρίων τον Πατριάρχη Σερβίας κ. Παύλο, ο οποίος νοσηλεύεται εκεί.

  

Εμφανίσεις: 43751
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!