Ο Πατριάρχης Σερβίας παρασημοφόρησε Έλληνα Καρδιοχειρουργό

ImageΧθες Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010, ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Ειρηναίος, επέδωσε στον Έλληνα Καρδιοχειρουργό Αυξέντιο Καλαγκό από την Γενεύη, το παράσημο του Αγίου Σάββα (Α’ βαθμού) της Σερβικής Εκκλησίας.

Το παράσημο επεδόθει στον Έλληνα Καρδιοχειρουργό, μετά από απόφαση της Αγίας Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Σερβίας, για την ανιδιοτελή αγάπη του σε δραστηριότητες του Πατριαρχείου και το Σερβικό λαό, καθώς και για την ανθρωπιστική του προφορά στη Σερβική Δημοκρατία.

Ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Ειρηναίος, κατά τη διάρκεια της παρασημοφόρησης αφού αναφέρθηκε στις αρετές του Έλληνα Καρδιοχειρουργού, τόνισε: «Είναι ιδιαίτερα τιμή και χαρά, που σήμερα παρασημοφορώ με το παράσημο του Αγίου Σάββα την ανώτερη τιμή της Σερβικής Εκκλησίας, τον παγκοσμίας φήμης Έλληνα Καρδιοχειρουργό και Καθηγητή Αυξέντιο Καλαγκό. Ο οποίος ανήκει στην τάξη των ευγενών του Αγίου Ανδρέα του Πρωτόκλητου, του Οικουμενικού Πατριαρχείου,

Τέλος, ο Πατριάρχης Σερβίας, αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στην ανιδιοτελή αφοσίωση του, στο Νοσοκομείο Παίδων στην οδό Τιρσόβα.

Ο Κωνσταντινοπολίτης Καρδιοχειρουργός κ. Καλαγκός είναι Τακτικός Καθηγητής και Διευθυντής της Καρδιοαγγειοχειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Γενεύης, και πολλοί μιλάνε για ένα σύγχρονο ιεραπόστολο της Ιατρικής.

Εμφανίσεις: 34985
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!