Πατριάρχης Ειρηναίος "Καμία απόφαση ακόμη για επίσκεψη Πάπα στη Σερβία"

ImageΣχετικά με τον εορτασμό των 1.700 χρόνων από το Διάταγμα των Μεδιολάνων στο Νις (Ναϊσό), ο Πατριάρχης Ειρηναίος δήλωσε ότι «θα περιμένει αρχηγούς όλων των Χριστιανικών Εκκλησιών, εφόσον πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες θρησκευτικές ημερομηνίες».

«Είναι λογικό να περιμένουμε επίσης τον Πάπα Ρώμης, αλλά για την ώρα δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε την επίσκεψή του στη Σερβία», τόνισε ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Ειρηναίος.

Ο ίδιος πρόσθεσε, ότι «η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία δεν συζητάει το θέμα αυτή τη στιγμή».

«Το ζήτημα αυτό αφαιρέθηκε από την ατζέντα των θεμάτων έως ότου έρθει ο κατάλληλος χρόνος, για να ληφθεί η απόφαση αν πρέπει να προσκληθεί. Δεν το σκεφτόμαστε, αλλά ούτε το συζητάμε τώρα», συνέχισε ο κ. Ειρηναίος.

Στη συνέχεια ο Πατριάρχης είπε ότι πιστεύει ότι το Νις μπορεί να οργανώσει έναν τέτοιο εορτασμό με αξιόλογο τρόπο, για όλους τους ανώτατους αξιωματούχους που θα παραστούν εκεί.

«Δεν γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή, ποιος θα έρθει και αν ο Πάπας Βενέδικτος θα είναι ανάμεσα στους προσκεκλημένους. Δεν έχουν σταλεί ακόμη οι επίσημες προσκλήσεις», συνέχισε ο Πατριάρχης.

Ερωτηθείς, εάν οι εορτασμοί στη Ναϊσό θα μπορούσαν να αποτελέσουν την αρχή του τέλους για όλα τα σχίσματα στη Χριστιανική Εκκλησία, ο κ. Ειρηναίος δήλωσε ότι «θα είναι μια ξεκάθαρη ευκαιρία για τους Ορθόδοξους πιστούς και για τις Εκκλησιαστικές μας κοινότητες, να συναντηθούν για πρώτη φορά με άλλους Χριστιανούς, ώστε να αναπολήσουν από κοινού την εποχή της κοινής Πατερικής σκέψης».

Εμφανίσεις: 47978
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!