Πατριάρχης Ειρηναίος «Όλη η Σερβία είναι αιματοβαμμένη από αίμα μαρτύρων»

ImageΕξαιρετικά ευτυχής που επισκέφθηκε την πόλη Μπιέλινα της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας, δήλωσε ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Ειρηναίος από το Μοναστήρι του Αγίου Βασιλείου του Όστρογκ.

Επίσης, ο κ. Ειρηναίος υπογράμμισε ότι «ο Σερβικός λαός δεν έχει να ακολουθήσει κανέναν άλλο δρόμο παρά μόνο τον δρόμο του Αγίου Σάββα».

«Όλη η Σερβία είναι αιματοβαμμένη, το Κοσσυφοπέδιο είναι αιματοβαμμένο, όλη η Βοσνία και Ερζεγοβίνη, η σερβική Δαλματία, η περιοχή Λίκα και όλες οι άλλες περιοχές στις οποίες ζούσαν κάποτε, και ζουν τώρα οι Σέρβοι, είναι αιματοβαμμένες από το αίμα των αρχαίων και των νέων μαρτύρων», πρόσθεσε ακόμη ο Πατριάρχης των Σέρβων κ. Ειρηναίος.

Εν συνέχεια ο Προκαθήμενος της Σερβικής Εκκλησίας, πρόσθεσε «οι μάρτυρες απευθύνουν έκκληση προς όλους μας, να μην τους προδώσουμε και να μην τους αφήσουμε μόνους στην υπεράσπιση της ορθόδοξης πίστης μας, αλλά να τους κρατάμε μέσα στην καρδιά μας και να φροντίζουμε για αυτούς και στο μέλλον».

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, ότι πρόκειται για την 1η επίσκεψη του Πατριάρχη Ειρηναίου στη Δημοκρατία της Σερβίας της Βοσνίας.

Εμφανίσεις: 37010
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!