Πατριάρχης Σερβίας «Ο διάλογος με την Ρ/Καθολική Εκκλησία είναι αναγκαίος»

ImageΣυνεχίζεται η επίσκεψη του Πατριάρχη Σερβίας κ. Ειρηναίου στο Κοσσυφοπέδιο, η πρώτη επίσκεψη από την ανάρρησή του στον Πατριαρχικό Θρόνο της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Ο Πατριάρχης των Σέρβων σε δηλώσεις του, μεταξύ άλλων υπογράμμισε πως «είναι απαράδεκτη και μη πραγματοποιήσιμη μια ιδέα που κυκλοφορεί, για τυχόν διχοτόμηση του Κοσσυφοπεδίου».

Επίσης, ο Πατριάρχης Ειρηναίος τόνισε ότι «η κατάσταση που επικρατεί στην επαρχία αυτή είναι εξαιρετικά σοβαρή και δύσκολη».

«Η Σερβία χωρίς το Κοσσυφοπέδιο δεν είναι Σερβία! Για μένα αυτό αποτελεί ένα όν χωρίς κεφάλι… Η χώρα μας, δεν μπορεί να αποκεφαλιστεί και να στερηθεί το Κοσσυφοπέδιο», τόνισε χαρακτηριστικά ο Προκαθήμενος της Σερβικής Εκκλησίας.

Ακόμη, συμπλήρωσε ότι «δεν μπορώ να διανοηθώ ότι το Πατριαρχείο του Πεκίου (Πετς) δεν είναι στη σύνθεση της μητέρας Σερβίας. Αυτό είναι απαράδεκτο!».

Ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Ειρηναίος, αναφέρθηκε και στο διάλογο που έχει με εκπροσώπους της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και τον Πάπα Βενέδικτο τον 16ο.

Συγκεκριμένα ο Πατριάρχης Ειρηναίος, δήλωσε: «Ο διάλογος είναι αναγκαίος και πολύ ωφέλιμος, και η Σερβική Εκκλησία δεν επιθυμεί να το αποφύγει. Διότι ο διάλογος, μπορεί να βοηθήσει να ξεπεραστούν, οι οποιοιδήποτε διχασμοί στην Εκκλησία».

Τέλος, να σημειωθεί, ότι Πατριάρχης Σερβίας κ. Ειρηναίος, σήμερα Σάββατο 15 Μαΐου 2010, τέλεσε ιερό τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Πατριάρχη Σερβίας Παύλου.

Εμφανίσεις: 78413
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!