Ο Πατριάρχης Σερβίας θα επισκεφθεί το Πατριαρχείο του Πετς

ImageΟ Πατριάρχης Σερβίας, Ειρηναίος, ο υπουργός της σερβικής κυβέρνησης αρμόδιος για το Κόσοβο, Γκόραν Μπογκντάνοβιτς και ο υπουργός Θρησκευμάτων της Σερβίας, Μπόγκολιουμπ Σιγιάκοβιτς θα επισκεφθούν σήμερα το Πατριαρχείο του Πετς, στο Κόσοβο.

Είναι η πρώτη επίσκεψη του Πατριάρχη Ειρηναίου στο Πατριαρχείο του Πετς από την ενθρόνισή του, στις 24 Ιανουαρίου στον καθεδρικό ναό του Βελιγραδίου. 

Το Πατριαρχείο του Πετς είναι η έδρα του σερβικού Πατριαρχείου. Ανεγέρθηκε τον 13ο - 14ο αιώνα και αποτελεί ένα από τα ομορφότερα και σημαντικότερα μνημεία σερβικής πολιτιστικής κληρονομιάς.

Από το 2006 το Πατριαρχείο του Πετς είναι υπό την προστασία της UNESCO.

Την ευθύνη της ασφάλειας του Πατριαρχείου του Πετς έχουν Ιταλοί στρατιώτες της ειρηνευτικής δύναμης του ΝΑΤΟ στο Κόσοβο (KFOR) από τον Ιούνιο του 1999, όταν αποχώρησαν από το Κόσοβο ο στρατός της Γιουγκοσλαβίας και η σερβική αστυνομία.

Η επίσημη τελετή ενθρόνισης του Πατριάρχη Ειρηναίου, σύμφωνα με πρόσφατες αναγγελίες θα πραγματοποιηθεί στο Πατριαρχείο του Πετς στις 3 Οκτωβρίου.
Εμφανίσεις: 46395
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!