Ο Πούτιν και ο Μόσχας τίμησαν τα 20.000 θύματα

ImageΗμέρα μνήμης των θυμάτων της πολιτικής δίωξης της εποχής του Στάλιν για την Ρωσία, στην πόλη Butovo της νότιας Μόσχας όπου πάνω από 20.000 άτομα σκοτώθηκαν κατά την μεγάλη εκκαθάριση. 

Το παρών στην τελετή έδωσε ο Πρόεδρος της Ρωσίας κ. Βλαντιμίρ Πούτιν, σε ένδειξη σεβασμού και τιμής στα θύματα της Σοβιετικής-εποχής.

 

 Ο Ρώσος Πρόεδρος έκανε την εξής δήλωση στο τέλος της τελετής: «Εβδομήντα χρόνια πριν, ο Στάλιν προώθησε μια εκστρατεία ενάντια στον καθένα που έβλεπε ως απειλή στο καθεστώς του. Εκείνοι περιέλαβαν τους πολιτικούς αντιπάλους, και τα μέλη της Ιεροσύνης. Μερικοί ήταν απλά άτυχοι ,να έχουν τους εχθρούς που τους κατήγγειλαν στο NKVD για προδοσία. Σήμερα πολλοί Ρώσοι προτιμούν να θυμηθούν το Στάλιν σαν ένα νικηφόρο εν καιρώ πολέμου ηγέτη, παρά ως αρχιτέκτονα των μαζικών πολιτικών δολοφονιών». 

Ο κ. Πούτιν συναντήθηκε στην Εκκλησία με τον Πατριάρχη Ρωσίας κ. Αλέξιο Β’ και τον υπουργό εξωτερικών του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτη Κάλιγκραμ κ. Κύριλλο. 

Ο Μητροπολίτης Κύριλλος δήλωσε πως «η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία θεωρεί ότι είναι δικαιότερο να αναφερθούν τα θύματα του «μεγάλου τρόμου» στην προσευχή όλων μας παρά με την πραγματοποίηση των πολιτικών συνεδριάσεων στη μνήμη τους. 

Επίσης τόνισε πως: «Ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Αλέξιος  και ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν έχουν θέσει ένα καλό παράδειγμα σε όλους τους οπαδούς, το πώς πρέπει να τιμήσουν την μνήμη της ημέρας αυτής του πένθους για τους πολιτικούς κρατουμένους».

Εμφανίσεις: 65554
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!