Νοιάζεται για τα παιδιά του Κονγκό ο Αλεξανδρείας

Image
Ο Πατριάρχης στην αγκαλιά των παιδιών
Ανάσα μίας καλύτερης ζωής προσπαθεί να δώσει στα παιδιά του Κονγκό το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

Σε μία χώρα, που συνεχίζει να μαστίζεται από τα προβλήματα του παρελθόντος, προσπαθώντας να ανορθωθεί στα πόδια της μετά από 15ετή εμφύλιο πόλεμο, η Ορθόδοξη εκκλησία της Αφρικής αποφασίζει να στρέψει αποφασιστικά το βλέμμα της στα παιδιά εκείνα που την έχουν ανάγκη.  

Αυτή είναι και η επιθυμία του Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου Β΄ όπως ο ίδιος την μετέφερε στις επίσημες συναντήσεις που είχε χθες στην Κινσάσα με τους Υπουργούς Κοινωνικών Υπηρεσιών και Παιδείας κ. Συλβέν Νγκαμπουσούμπου. 

Οι υψηλοί αξιωματούχοι του Κονγκό δεν έκρυψαν από τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο την δεινή κατάσταση που περνά η χώρα τους.  «Υπάρχουν παιδιά στο Κονγκό που γυρίζουν στους δρόμους, χωρίς απολύτως να κάνουν τίποτα. Άλλα από αυτά είναι ορφανά. Άλλα, τα διώχνουν οι ίδιες οι οικογένειές τους, θεωρώντας τα ως την αιτία για κάποιο κακό που έχουν μέσα στο σπίτι!.», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων της χώρας. 

Από την πλευρά του, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας τόνισε πως σκοπός της Ορθόδοξης Εκκλησίας είναι να απαλύνει όσο μπορεί τον ανθρώπινο πόνο. Για τον λόγο αυτό, το Παλαίφατο Πατριαρχείο κατασκευάζει σχολές ανώτερης εκπαίδευσης, όπως είναι η νέα γαλλόφωνη Θεολογική Ακαδημία της Κινσάσα, αναλαμβάνει την λειτουργία σχολείων δημοτικών και γυμνασίων στα ιεραποστολικά κέντρα που βρίσκονται στο εσωτερικό της χώρας, ενώ έχει αναλάβει την δημιουργία σχολής νοσοκόμων στην Κινσάσα, με την βοήθεια πάντοτε και υπό την επίβλεψη του Μητροπολίτου Κεντρώας Αφρικής κ. Ιγνατίου. 

 «Η Ορθόδοξη εκκλησία είναι μία εκκλησία αγάπης και προσφοράς», τονίζει ο κ. Θεόδωρος, επισημαίνοντας τον ρόλο που μπορεί να παίξει και η Ελλάδα μαζί με το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας για την εκπόνηση προγραμμάτων με την βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

 Από την πλευρά του, ο αρμόδιος Υπουργός για τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Κονγκό ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και την ορθόδοξη Εκκλησία της Αφρικής για την όλη συμπαράσταση προς το κράτος του.    Προς την ίδια κατεύθυνση αναζήτησης λύσεων των προβλημάτων που κυρίως αντιμετωπίζει η νεολαία του Κονγκό συζήτησε ο κ. Θεόδωρος και με τον Υπουργό Παιδείας της χώρας.          

Να σημειωθεί τέλος ότι ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας βρέθηκε κοντά στα παιδιά του Κονγκό, που βρίσκονται κοντά στην Μητρόπολη Κεντρώας Αφρικής σε μία ειδική εκδήλωση, στην εκκλησία του Αγίου Μάρκου της Κινσάσα. Στον χώρο αυτό, ο κ. Θεόδωρος έτυχε ιδιαίτερα θερμής υποδοχής, συνομίλησε μαζί τους, άκουσε τους προβληματισμούς τους, τους απάντησε σε θέματα που του έθεσαν και τους ευχαρίστησε για τα τραγούδια που έψαλλαν και τραγούδησαν προς τιμήν του.

Εμφανίσεις: 47422
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!