Μεγάλη ημέρα για το Πατριαρχείο Μόσχας

Image
Ο Πατριάρχης Αλέξιος Β΄
Μεγάλη ημέρα για το Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, για την 90η επέτειο της αποκατάστασης  

του Πατριαρχείου 1917- 2007.

Εορταστικές εκδηλώσεις και Θεία Λειτουργία αφιερωμένες στην 90η επέτειο από την αποκατάσταση του Πατριαρχείου της Ρωσίας, πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή στην Μόσχα.

  

Ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Αλέξιος Β΄ γιόρτασε στο Ιερό Ναό του Σωτήρος Χριστού μαζί με δεκάδες Ιεράρχες της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, και με αριθμό πιστών που ξεπερνούσαν τους 3.000.

  

Ο Πατριάρχης στο κήρυγμα του έκανε ιστορική αναφορά για την τότε Εκκλησία τονίζοντας πως, « η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία συνέβαλε ουσιαστικά στην με την πάροδο του χρόνου να ενώνει χώρες και έθνη, να διατηρεί τις παραδόσεις και να παραμένει μια μεγάλη πνευματική δύναμη».

  

Επίσης αναφέρθηκε στον μάρτυρα Πατριάρχη Τύχων ο οποίος κατά τα λεγόμενα του Πατριάρχη Αλεξίου Β΄, υπέφερε πολύ για την πίστη, και τα κατορθώματα του έχουν μείνει ανεξίτηλα χαραγμένα στην παγκόσμια ιστορία του Χριστιανισμού.

 

 

Ο Μόσχας Αλέξιος Β΄επίσης τόνισε πως οι διάδοχοι του Πατριάρχη Τύχων  εκτρέφονται επάξια και ποιμαίνουν το λαό του Χριστού της Ρωσικής Εκκλησίας, διατηρώντας ακόμα και σήμερα την αληθινή πίστη, και τις πνευματικές και ηθικές αξίες της Εκκλησίας.   Τέλος ο Πατριάρχης συνεχάρει όλους του Ιεράρχες, Διακόνους, Πρεσβυτέρους και τους υπόλοιπους χιλιάδες πιστούς, λέγοντας τους πως πρέπει να καλλιεργούν το πνεύμα της αγάπης και της ειρήνης, και να μείνουν όλοι κοντά στην ενότητα της Εκκλησίας.

 

Photo: Patriarhia
Εμφανίσεις: 51393
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!