Σύναξη Ιεραρχών με Πούτιν στο Κρεμλίνο

Image
Στα χέρια τους κομμάτι του χιτώνα του Ιησού
Ο Πρόεδρος της Ρωσίας κ. Βλαντιμίρ Πούτιν είχε συνάντηση χθες με τον Πατριάρχη Μόσχας κ. Αλέξιο Β΄

και τους Ιεράρχες της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Κρεμλίνο.

  

Ο κ. Πούτιν ανέφερε με αφορμή την 90η επέτειο επαναφοράς του Πατριαρχείου Μόσχας, πως « Η Ορθόδοξη Θρησκεία έπαιξε το σημαντικότερο ρόλο στην ιστορία της Ρωσίας και στην αποκατάσταση των κρατικών συστημάτων, στον πολιτισμό, στις ηθικές και πνευματικές αξιές της Ρωσίας».

  

Ο Πρόεδρος κ. Βλαντιμίρ Πούτιν ευχαρίστησε την Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία για τις μεγάλες προσπάθειες που κάνει, με σκοπό την προώθηση του Διαθρησκευτικού διαλόγου και της από κοινού συνεργασίας τονίζοντας:

 

 

«Αποδίδουμε σοβαρή σημασία όσο αναφορά τις προσπάθειες που καταβάλλονται από την Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία για την προώθηση του Διαθρησκευτικού διαλόγου και της συνεργασίας, με σκοπό να διεκδικούν θρησκευτική ανοχή» συνεχίζοντας πως « είναι εξαιρετικά σημαντικό να διατηρηθεί όμως η Θρησκευτική ειρήνη στην κοινωνία μας».

   

Ο Πατριάρχης Αλέξιος από την πλευρά του τόνισε στο Πρόεδρο της Ρωσίας πως, «Είμαι βέβαιος ότι η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία και το Ρωσικό κράτος μέχρι σήμερα έχουν αποδείξει την κοινή δραστηριότητα τους, προς όφελος του λαού της Ρωσίας και θα συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό».

 

Photo: Patriarhia 
Εμφανίσεις: 47806
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!