Η Μόσχα για την αποκατάσταση της Κινεζικής Εκκλησίας

Image
Ορθόδοξοι Κινέζοι Μάρτυρες
Ο Μητροπολίτης Καλινγκράντ κ. Κύριλλος σε ομιλία του σε ερευνητικό συνέδριο στην Μόσχα, αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ορθόδοξη Εκκλησία της Κίνας η οποία απαριθμεί 15.000 χιλιάδες Ορθόδοξους Χριστιανούς. 

Ο Μητροπολίτης Κάλινγκραντ ως πρόεδρος για τις Εξωτερικές σχέσεις του Πατριαρχείου Μόσχας, ανέφερε πως οι Θεολογικές Σχολές της Μόσχας είναι πρόθυμες να εκπαιδεύσουν φοιτητές από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Κίνας, με σκοπό την θεολογική τους κατάρτιση.

  

Επίσης υπενθύμισε όπως ανέφερε και ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Αλέξιος, ότι η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία με απόφαση της Ιεράς Συνόδου είχε χορηγήσει την αυτονομία στην Εκκλησία της Κίνας στα τέλη του 1956.

  

Όμως ο θάνατος του Επισκόπου Πεκίνου Βασίλειου το 1962 και του Σαγκάης Συμεών το 1965, έκανε την Κινεζική Ορθόδοξη Εκκλησία να χάσει το πρωτεύον έτσι ώστε να μην μπορεί να δώσει την ανάλογη ποιμενική φροντίδα στους πιστούς.

  

Όσο αναφορά τα κακόβουλα σχόλια πως το Πατριαρχείο της Μόσχας θέλει να εισχώρηση ανοίγοντας Ναούς στην Κίνα, ο Μητροπολίτης Κύριλλος τόνισε:

  

«Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία δεν έθεσε ποτέ θέμα καταχώρησης ενοριών στην Κίνα, το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να γίνει η πλήρη αποκατάσταση των κανονικών δραστηριοτήτων της Κινεζικής Αυτόνομης Ορθόδοξης Εκκλησίας».

  

Το μόνο που μπορεί να γίνει αυτή την χρονική στιγμή από την πλευρά του Πατριαρχείου της Μόσχας, το οποίο ενδιαφέρεται μόνο για την αποκατάσταση της Κινεζικής Εκκλησίας αλλά και της Μητέρας – Εκκλησίας, είναι να στείλει Ρώσους Ιερείς ως προσωρινό μέτρο, υπογράμμισε ο Κάλινγκραντ κ. Κύριλλος.

  

Ο Πατριάρχης Μόσχας χθες σε ομιλία του στο Πατριαρχείο,τόνισε με αφορμή την 50η επέτειο από την Κινέζικη Αυτόνομη Εκκλησία:

«Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία θα συνεχίσει τον διάλογο με τις σχετικές οργανώσεις της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, για την άμεση εξομάλυνση των Ορθοδόξων Χριστιανών στην χώρα».

 

Επίσης ανέφερε: « είμαι βέβαιος πως είδη έχουν ληφθεί μέτρα για την Εκκλησιαστική ζωή των Ορθοδόξων, την επίτευξη αρμονίας και την καλύτερη κατανόηση στην κινεζική κοινωνία, αλλά και την συνεργασία στις σχέσεις καλής γειτονίας μεταξύ των λαών της Ρωσίας και της Κίνας».

Εμφανίσεις: 43053
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!