"Δεν τίθεται αυτή την στιγμή θέμα συνάντησης"

Image
Ο Πατριάρχης Μόσχας Αλέξιος Β΄
Πολλά είναι τα σενάρια που μιλούν για συνάντηση του Πατριάρχη Μόσχας και όλης της Ρωσίας κ. Αλεξίου Β΄

με το Πάπα Βενέδικτο XVI. 

Ο Πρόεδρος του Ποντιφικού Συμβουλίου για την προώθηση της Χριστιανικής ενότητας Καρδινάλιος κ. Γουόλτερ Κάσπερ, σε μια πρόσφατη ανακοίνωση του σχετικά με μια συνάντηση Μόσχας – Πάπα ανέφερε: « μια πιθανή συνάντηση μεταξύ του Πατριάρχη Μόσχας και όλης της Ρωσίας κ. Αλεξίου Β΄ με τον Πάπα Βενέδικτο XVI, θα μπορούσε να βελτιώσει τις σχέσεις μεταξύ Ορθόδοξης και Καθολικής Εκκλησίας».

 

Όμως από την πλευρά της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας απ΄ότι ακούγεται δεν τίθεται κάποιο θέμα συνάντησης αυτή την στιγμή, μεταξύ Πατριάρχη Μόσχας και Πάπα. 

Δηλώσεις όμως σχετικά με την πρόσφατη ανακοίνωση του Καρδινάλιου Κάσπερ έκανε σε Ρωσικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο π. Ίγκορ, γραμματέας των Διαχριστιανικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας.

Ο π. Ίγκορ τόνισε: « Για να πραγματοποιηθεί μια τέτοια συνάντηση μεταξύ Πατριάρχη Μόσχας κ. Αλέξιου και Πάπα Βενέδικτου, θα πρέπει πρώτα να διευθετηθούν κάποια σοβαρά προβλήματα.Αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν κάποιες ειδικές συζητήσεις περί συναντήσεως». 

Ο π. Ίγκορ επίσης αναφέρθηκε στα προβλήματα μεταξύ Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας και Καθολικής υπογραμμίζοντας: « Οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδος – Καθολικών και όλων των Ορθοδόξων Εκκλησιών πρέπει να διευθετηθούν στην Δυτική Ουκρανία». 

Τέλος ανέφερε πως εκτός από αυτό το θέμα μεταξύ των σχέσεων των δύο Εκκλησιών, υπάρχει και αυτό που αφορά τις εργασίες των Καθολικών Κληρικών στην Ρωσία και σε άλλες χώρες της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών για το οποίο θα πρέπει να γίνει διευθέτηση.

 

Έτσι ώστε η υπηρεσία τους να αφορά το δικό τους Ποίμνιο, και όχι να είναι μια αποστολή σε Ορθόδοξο περιβάλλον.
Εμφανίσεις: 43811
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!