Εκοιμήθη ο Αρχιεπίσκοπος πρώην Ν.Υόρκης Πέτρος

ImageΤην Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2007 μετά από χρόνια ασθένεια, εκοιμήθη ο πρώην Αρχιεπίσκοπος Νέας Υόρκης

και Νέας Υερσέης της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αμερικής Πέτρος σε ηλικία 81 ετών.

 

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Πέτρος γεννήθηκε στις 3 Δεκεμβρίου το 1926 στο Παρίσι της Γαλλίας, με Θεολογικές σπουδές σε Γαλλία και Μόσχα.

 

Το 1979 ο Αρχιεπίσκοπος Πέτρος κλήθηκε να προσέλθει στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Αμερικής από τον Μητροπολίτη Θεοδόσιο, και χρησίμευσε ως επίσκοπος Μπρούκλιν.

 

Το 1981, είχε εγκατασταθεί ως επίσκοπος Νέας Υόρκης και  Νέας Υερσέης, και αργότερα το 1989 η Ιερά Σύνοδος των Επισκόπων της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Αμερική του έδωσε τον τίτλο του Αρχιεπισκόπου.

 

Σήμερα στην Νέα Υόρκη από τις 15:00 έως και της 22:00 το βράδυ πλήθος πιστών θα μεταβούν στο Ναό της Παναγίας για να πουν το τελευταίο αντίο στον Αρχιεπίσκοπο Πέτρο.

 

Την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου ο Μητροπολίτης Γερμανός και τα Μέλη της Ιεράς Συνόδου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αμερικής, θα τελέσουν την νεκρώσιμη Θεία Λειτουργία.

 

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Πέτρος  θα ταφεί στο Μοναστήρι του Αγίου Τύχων, το οποίο βρίσκεται στο Νότιο Canaan.

 

Τα θερμά του συλλυπητήρια για τον Αρχιεπίσκοπο Πέτρο μετέφερε με επιστολή του και ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Αλέξιος Β΄ οπού εκεί τονίζει πόσο  μεγάλη απώλεια είναι για τον Ορθόδοξο κόσμο της Αμερικής αυτή η μεγάλη φυσιογνωμία που λέγεται Αρχιεπίσκοπος Πέτρος.

 

Τέλος ο Πατριάρχης εύχεται ο Αρχιεπίσκοπος Πέτρος να αναπαυθεί στην αγκαλιά του Σωτήρος Χριστού, και να συμπεριληφθεί μετά των Αγίων στους ουράνιους Ναούς.
Εμφανίσεις: 103359
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!