Άκαρπες οι συνομιλίες στην Βουλγαρία

ImageΆκαρπες θεωρεί τις συνομιλίες με την αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Ρουμανίας  που γίνονται στη Βουλγαρία,

όσο αφορά την ίδρυση νέων επισκοπών το Πατριαρχείο Μόσχας. 

 

Οι διαπραγματεύσεις που γίνονται μεταξύ Ρωσικής Εκκλησίας και Ρουμανικής στοχεύουν στο να πείσουν το Ρουμάνικό κόμμα να καταργήσει τις τρεις νέες επισκοπές, που έχουν συσταθεί πρόσφατα με την Μολδαβία.

  

Σύμφωνα με τον γραμματέα του Πατριαρχείου Μόσχας για τις Εξωτερικές Σχέσεις Νικόλαο Μπαλάσοφ, οι συνομιλίες δυστυχώς με την Ρουμανική αντιπροσωπεία δεν έχουν στεφθεί με επιτυχία, παρόλο που και οι ίδιοι παραδέχθηκαν την αναγκαιότητα της συνέχισης των συνομιλιών.

  

Η αντιπροσωπεία της Ρωσικής Εκκλησίας μάταια προσπαθούσε να πείσει τους Ρουμάνους αντιπροσώπους με ιστορικά ντοκουμέντα, τα οποία πιστοποιούν πως ούτε τον 19ο αιώνα που το έδαφος της Μολδαβίας ήταν της Ρωσικής Εκκλησίας, αλλά ούτε μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, η Ρουμανία υποστήριξε την Μολδαβία ως κανονικό έδαφος.

  

Σε Ρωσικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο συμμετέχων στις διαπραγματεύσεις Επίσκοπος Εγκοριεύσκ κ. Μάρκος Γολόφκωφ, ο οποίος είναι αναπληρωτής Πρόεδρος του Πατριαρχείου Μόσχας, τόνισε όσο αναφορά τις συνομιλίες στην Βουλγαρία πως : « Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία έχει μάλλον να αντιμετωπίσει μια ασαφή θέση από πλευράς του Ρουμανικού Πατριαρχείου».

  

Τέλος να αναφέρουμε πως η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία θεωρεί την πρόσφατη απόφαση της Ρουμανικής Εκκλησίας με σκοπό να θεσπίσει τρεις νέες επισκοπές, ως εισβολή σε κανονικό έδαφος του Πατριαρχείου Μόσχας.

 

Φώτο: π. Νικόλαος Μπαλάσοφ (Γραμματέας του Πατριαρχείου Μόσχας για τις Εξωτερικές Σχέσεις) 
Εμφανίσεις: 57309
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!