50 χρόνια Μητροπολίτης Σουρόζ Αντώνιος

Image
Ο Μητροπολίτης Αντώνιος κοντά στο λαό
Με μια μοναδική Θεία Λειτουργία γιόρτασαν στον Καθεδρικό Ορθόδοξο Ναό του Λονδίνου, η Ορθόδοξη Κοινότητα της Μεγάλης Βρετανίας με αφορμή την συμπλήρωση πενήντα χρόνων καθαγίασης (1957 – 2007) του Μητροπολίτη Αντωνίου Μπλούμ του Σουρόζ. 

Ο Μητροπολίτης Αντώνιος επιδόθηκε για 50 χρόνια ακούραστα με σκοπό την διάδοση του Ευαγγελίου του Χριστού στην Εκκλησία της Μεγάλης Βρετανίας του Πατριαρχείου Μόσχας, και με την αγία του ζωή κέρδισε τον σεβασμό και την αγάπη χιλιάδων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

Ο Μητροπολίτης Αντώνιος γεννήθηκε στην Λοζάνη το 1914, και στα παιδικά του χρόνια έζησε στην Ρωσία και την Περσία.

Όμως κατά την διάρκεια της Ρωσικής Επανάστασης η οικογένεια του Μητροπολίτη Αντώνιου εγκατέλειψε την Περσία και εγκαταστάθηκε στο Παρίσι μόνιμα.

Εκεί ο Μητροπολίτης Αντώνιος φοίτησε στην φυσική, την βιολογία, την χημεία, και έλαβε διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο του Παρισιού στην Ιατρική.

Το 1943 έγινε μοναχός με το όνομα Αντώνιος, το 1950 ορίστηκε ως Βικάριος του Πατριαρχείου Μόσχας στο Λονδίνο, το 1957 έγινε Επίσκοπος και το 1962 Αρχιεπίσκοπος της Ρωσικής Εκκλησίας στην Μεγάλη Βρετανία και Ιρλανδία.

Το 1963 διορίστηκε έξαρχος του Πατριαρχείου Μόσχας στην Δυτική Ευρώπη, αργότερα όμως μετά από δικό του αίτημα ζήτησε να αποσυρθεί από την θέση του Έξαρχου, προκειμένου να αφιερωθεί περισσότερο στο Ποίμνιο του και να το καθοδηγεί πνευματικά.

 

 

Ο Μητροπολίτης Αντώνιος του Σουρόζ υπήρξε άνθρωπος της προσευχής και άξιος λειτουργός του Υψίστου, αναπαύθηκε εν Κυρίω στις 4 Αυγούστου το 2003 σε ηλικία 89 ετών.
Εμφανίσεις: 56695
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!