Άρχισε το Δ΄Πανρωσικό Συνέδριο στη Μόσχα

Image
Το Δ΄ Πανρωσικό Συνέδριο
Άνοιξε σήμερα Τετάρτη το Δ΄ Πανρωσικό Συνέδριο που πραγματοποιείτε στο κέντρο του Πατριαρχείου Μόσχας

μέχρι 30 Νοεμβρίου με σκοπό την ανάπτυξη του Θρησκευτικού Τουρισμού.

Το Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων (Αναπτύξεως του Θρησκευτικού Τουρισμού ) της Εκκλησίας της Ρωσίας, διοργάνωσε το συνέδριο αυτό με θέμα: «Θρησκευτικός Τουρισμός -Παράδοση και Νεωτερικότητα».

Τον χαιρετισμό του Δ΄Πανρωσικού Συνεδρίου απηύθυνε ο Πατριάρχης Μόσχας και όλης της Ρωσίας κ. Αλέξιος Β΄, τονίζοντας: « Είναι πολύ ευχάριστο που αντικρίζω μια μεγάλη αύξηση του ενδιαφέροντος για την Θρησκευτική παράδοση, από τους γιούς και τις κόρες της Εκκλησίας μας τους οποίους καλωσορίζω.

 

Για έναν μεγάλο αριθμό ανθρώπων δεν είναι μόνο ένα προσκύνημα για την ορθόδοξη παράδοση, αλλά μια ανάγκη ψυχής. Σχετικά με άλλες χρονιές ο αριθμός πιστών έχει αυξηθεί κατά χιλιάδες με προορισμό τα ιερά προσκυνήματα».

 

 

 Συνεχίζοντας ο Πατριάρχης ανέφερε « πως οι Επισκοπές, τα Μοναστήρια, οι Εκκλησίες της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας έχουν ενεργό ρόλο στην ανάπτυξη κυκλοφορίας των ιερών προσκυνημάτων. Σε σχέση με πέρυσι ο αριθμός προσκυνητών σε Μοναστήρια, Επισκοπές και Εκκλησίες στην Ρωσία έχει διπλασιαστεί».

Τέλος ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Αλέξιος Β΄ τόνισε την ιερότητα του προσκυνήματος υπογραμμίζοντας: «Πρέπει να καταλάβουμε ότι ο σκοπός του προσκυνήματος δεν είναι μια μάταια προσπάθεια να δούμε ένα διαφορετικό πολιτισμό, αλλά η ουσία είναι κατά την ταπεινή μου άποψη, ο σεβασμός που πρέπει να δείξουμε απέναντι στους ιερούς αυτούς τόπους και χώρους του Ορθόδοξου Χριστιανισμού».

Την Εκκλησία της Ελλάδος, κατόπιν Αποφάσεως της Ιεράς Συνόδου, εκπροσωπούν οι: α) ο Γραμματέας του Συνοδικού Γραφείου Προσκυ-νηματικών Περιηγήσεων Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Σπυρίδων Κατραμάδος, ο οποίος και θα κάνει Εισήγηση στο ως Συνέδριο με θέμα : Η ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΩΝ και β) ο Aιδεσιμολογιώτατος Πρεσβ. κ. Ανδρέας Λάμπρου, μέλος του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων.

Εμφανίσεις: 70504
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!