Συνάντηση Καλίνιγκραντ Κύριλλου με Πάπα Βενέδικτο

ImageΣυνάντηση με το Πάπα Βενέδικτο XVI, είχε στο Βατικανό ο Μητροπολίτης Σμολένσκ και Καλίνιγκραντ κ. Κύριλλος,

ο οποίος είναι υπεύθυνος για τις Εξωτερικές σχέσεις του Πατριαρχείου Μόσχας. 

Στην συνάντηση συζητήθηκε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που σχετίζονται με τις σχέσεις μεταξύ Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και τις Ρωμαιοκαθολικές Εκκλησίες, αλλά και τον Ρώσο – Καθολικό διάλογο ως σύνολο.

Ήταν αναγκαίο να συζητηθούν μέσω διαλόγου για την εναρμόνιση των θέσεων στα θέματα αυτά, τα οποία είναι πολύ σοβαρά για τις σχέσεις των δύο Εκκλησιών.

Επίσης και οι δύο πλευρές εξέφρασαν την υποστήριξη τους για συνεργασία των Εκπροσώπων της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και των Ρωμαϊκών Εκκλησιών, με τις διεθνείς οργανώσεις, καθώς και οι δύο Εκκλησίες συμμετάσχουν σε διάλογο μεταξύ των 2 Θρησκειών.

Στην συζήτηση ο Πάπας εξέφρασε την ικανοποίηση του για τα αποτελέσματα της επίσκεψης του Πατριάρχη Μόσχας και πάσης Ρωσίας Αλεξίου Β΄ στο Στρασβούργο και το Παρίσι, τονίζοντας την σημασία της επισκέψεως, ως αποδεικτικά στοιχεία για τις διμερείς σχέσεις των 2 Εκκλησιών.

Τέλος ο Πάπας ζήτησε από τον Μητροπολίτη κ. Κύριλλο να διαβιβάσει στον Πατριάρχη Μόσχας και πάσης Ρωσίας κ. Αλέξιο, τις εγκάρδιες ευχές του.
Εμφανίσεις: 49284
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!