Διαψεύδει ο Λαβρόφ τις φήμες για επέκταση εκκλησιών

ImageΤην αντίδραση του εξέφρασε σε φήμες των Κυπριακών Μ.Μ.Ε. ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας

κ. Σεργκέϊ Λαβρόφ, πως το Πατριαρχείο Μόσχας θέλει να επεκταθεί σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο Ρώσος Υπουργός αντέκρουσε τις φήμες ότι το Πατριαρχείο της Μόσχας ισχυρίζεται να επεκτείνει τις Εκκλησίες του, σε κανονικά εδάφη των Ελληνικών Εκκλησιών.

Σχετικά ο κ. Λαβρόφ τόνισε: " Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία διατηρεί αδελφικές σχέσεις με όλες τις  τοπικές Εκκλησίες.Έτσι δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο για τον οποίο μερικά Ελληνικά ΜΜΕ υπερβάλλουν αναφέροντας ότι η Μόσχα θέλει την επέκταση των Εκκλησιών τις, σε έδαφος του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Ελλαδικής Εκκλησίας".

Επίσης ο Υπουργός σημείωσε πως "δεν υπάρχει καμία Εκκλησία κάτω από την αρμοδιότητα του Πατριαρχείου Μόσχας στην Ελλάδα και στην Κύπρο, είμαστε όμως σαστισμένοι από τις εικασίες σχετικά με σχέδια μας να κατασκευάσουμε ένα παρεκκλήσι του Αγίου Φιοντόρ Ουζακώφ στο νησί της Κέρκυρας".

"Όμως ένα παρεκκλήσι η μια Εκκλησία" συνέχιζε ο κ. Λαβρόφ "αν λάβει κανείς τους ιστορικούς δεσμούς μεταξύ Κέρκυρας και Ρωσίας, νομίζω θα ήταν ιδιαίτερα συμβολικό ως φόρο τιμής για τον Ναύαρχο Άγιο Ουζακώφ, με κανονική υπαγωγή στην Ελληνορθόδοξη Εκκλησία".

Τέλος ο Υπουργός κ. Λαβρόφ τόνισε πως οι κοινές Ορθόδοξες τιμές ήταν αποτελεσματικές, όσο αφορά στον ενωτικό παράγοντα για τις χώρες της Δυτικής Χριστιανικής παράδοσης.
Εμφανίσεις: 63141
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!