Η επανένωση των Εκκλησίων το γεγονός του 2007

ImageΗ επανένωση της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας με την Εκκλησία της Ρωσίας του εξωτερικού,

ήταν το σημαντικότερο γεγονός για την Ρωσία,τόνισε ο Πατριάρχης Μόσχας και πάσης Ρωσίας κ. Αλέξιος Β΄, σε τηλεοπτική εκπομπή.

 

Ο Πατριάρχης Μόσχας Αλέξιος τόνισε πως « η επανένωση μεταξύ Πατριαρχείου Μόσχας και της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας έξω από την Ρωσία (ROCOR) ήταν το κύριο γεγονός του 2007».

 

«Το Πατριαρχείο της Μόσχας έχει 700 ενορίες στο εξωτερικό, και οι 300 από αυτές ελέγχονται από το (ROCOR)», συνέχισε ο Πατριάρχης κ. Αλέξιος.

 

Ο Πατριάρχης επίσης έκανε λόγο και για τους Ρώσους που ζουν στο εξωτερικό τονίζοντας, «είναι πολύ σημαντικό να ενωθεί ο Ρωσικός κόσμος, ο οποίος συνδέεται με την εγχώρια χώρα μέσω των Ορθοδόξων επισκόπων. Δεν πρέπει να χάσουμε αυτήν την σύνδεση».

 

Τέλος ο Πατριάρχης σχολίασε και την πρόσφατη επίσκεψη του σε εκκλησία (ROCOR) πριν λίγες μέρες στο Μόναχο, «ο επικεφαλής της εκεί ρωσικής Εκκλησίας, δεν έδειξε τα πρώην σημάδια αποξένωσης των εκκλησιών».
Εμφανίσεις: 40019
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!