Συγκινητική συνάντηση Μόσχας και Καραμανλή

ImageΟ Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Αλέξιος Β΄ προέτρεψε σήμερα με αφορμή την συνάντηση

του με τον Πρωθυπουργό κ. Καραμανλή, όλα τα ορθόδοξα κράτη να αναπτύξουν συνεργασία στην πολιτική, την οικονομία και στον πολιτισμό.

 

«Οι Υπουργοί Πολιτισμού των Ορθοδόξων χωρών είχαν συναντηθεί τον Ιούλιο στην Αθήνα, νομίζω θα ήταν χρήσιμο να οργανωθούν και πάλι τέτοιες συνεδριάσεις αλλά μεταξύ Υπουργών Τουρισμού, Υπουργών Παιδείας και Υπουργών Εξωτερικών των Ορθοδόξων χωρών» τόνισε ο Πατριάρχης Αλέξιος στον Πρωθυπουργό κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή σε συνάντηση που είχαν στο Μοναστήρι του Ντανιλόφσκι στην Μόσχα.

 

Ο Πατριάρχης πιστεύει ότι η Δια-κοινοβουλευτική συνέλευση της Ορθοδοξίας για να είναι «ένα αποδοτικό φόρουμ για την Ορθοδοξία βασίζεται πάνω απ΄όλα στην συνεργασία μεταξύ των βουλευτών» οι οποίοι είναι σημαντικό να ενταχθούν στην Ορθοδοξία.

 

Επίσης ο κ. Αλέξιος είναι πεπεισμένος πως η επίσκεψη του κ. Καραμανλή θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη των Ρώσο- Ελληνικών σχέσεων και θα αποτελέσουν την αφετηρία για τους οικονομικούς, επιχειρηματικούς αλλά και πολιτισμικούς δεσμούς των δύο χωρών.

 

«Καλώ όλα τα αδελφικά μας Έθνη επειδή οι δεσμοί αδελφικής αγάπης έχουν συνδεθεί μαζί μας για πολλούς αιώνες, χάρης στην Ορθόδοξη Εκκλησίας μας, το οποίο είναι το πρωτεύον στην Ρωσική Εκκλησία» υπογράμμισε ο Πατριάρχης.

 

Ο Πατριάρχης Αλέξιος αναφέρθηκε και για την ασθένεια του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.  Χριστοδούλου και του ευχήθηκε μέσω του Πρωθυπουργού ταχεία ανάρρωση.

 

Από την μεριά του ο Πρωθυπουργός τόνισε πως ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Αλέξιος Β΄ έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της Ορθόδοξης πίστης στην Ρωσία αλλά και σε όλο τον κόσμο.

 

Επισήμανε επίσης τους αιώνες των μακράν πνευματικών και πολιτισμικών δεσμών μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας οι οποίοι ξεκινούν απο το Βυζάντιο, και θεωρεί την Ορθοδοξία και τον Χριστιανισμό την πιο στερεή γέφυρα, για την προστασία της ανθρώπινης προσωπικότητας και των ηθικών αξιών.

 

Τέλος το απόγευμα ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Ρωσίας κ. Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος προς τιμήν του θα παραθέσει δείπνο.

 

photo: Patriarhia 

Εμφανίσεις: 36547
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!