Μόσχας:"Η απόφαση της Ρουμανίας είναι εισβολή"

Image
Ο Μόσχας με τον Τσεχίας Χριστόφορο
Ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Αλέξιος Β ΄ έχει επικρίνει πολλές φορές την απόφαση της Ρουμανικής

Ιεράς Συνόδου (24 Οκτωβρίου 2007) για την ίδρυση τριών νέων επισκοπών στην Μητρόπολη Βεσσαραβίας, την οποία δεν αναγνωρίζει η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία.

 

Ο Πατριάρχης σήμερα σε συνάντηση που είχε με τον Προκαθήμενο της Τσεχικής Εκκλησίας κ. Χριστόφορο, στην Ιερά Μονή του Αγίου Δανιήλ στην Μόσχα τόνισε:

 

«Η απόφαση της Ρουμανικής Συνόδου αποτελεί σοβαρή παραβίαση των κανόνων της Ρωσικής Εκκλησίας, είναι μια εισβολή σε κανονικό έδαφος της Ρωσίας».

 

«Δυστυχώς οι πρόσφατες συνομιλίες μεταξύ αντιπροσωπειών των δύο εκκλησιών Μόσχας και Ρουμανίας, που έγινε σε Ορθόδοξο Βουλγαρικό Μοναστήρι με σκοπό να διευθετηθεί αυτή η σύγκρουση δεν είχε κανένα αποτέλεσμα, με το Πατριαρχείο Ρουμανίας να μην αλλάζει στάση στην απόφαση του», συνέχισε ο Πατριάρχης Αλέξιος.

 

Τέλος ο Πατριάρχης Αλέξιος ευχαρίστησε τον Προκαθήμενο της Τσεχικής Εκκλησίας κ. Χριστόφορο, για την αταλάντευτη και αποφασιστική του θέση που κρατά σχετικά με το θέμα αυτό.

 

 

Φώτο: patriarhia
Εμφανίσεις: 37491
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!