"Να λυθούν πρώτα τα εσωτερικά των Ορθοδόξων Εκκλησίων"

ImageΟ Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Αλέξιος Β΄ κατά την χθεσινή συνάντηση που είχε στο

Μοναστήρι του Αγίου Δανιήλ στην Μόσχα με τον Προκαθήμενο της Τσεχικής Εκκλησίας κ. Χριστόφορο, αναφέρθηκε στον διάλογο μεταξύ Ορθοδόξων και Καθολικών που έγινε στην Ραβέννα της Ιταλίας τον Οκτώβριο.

 

Συγκεκριμένα ο Πατριάρχης Αλέξιος αναφέρθηκε στην αποχώρηση του Επίσκοπου Βιέννης και Αυστρίας κ. Ιλαρίωνος από τον διάλογο, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την συμμετοχή της Εσθονικής Αποστολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

 

"Η Εσθονική Αποστολική Εκκλησία καθιερώθηκε από το Οικουμενικού Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως το 1996, παραβιάζοντας τους κανονικούς κανόνες της Εκκλησίας" τόνισε ο Πατριάρχης Αλέξιος.

 

"Θεωρώ πως οι Ορθόδοξες Εκκλησίες πρέπει πρώτα να λύσουν τις εσωτερικές τους διαφωνίες, και μετά να αρχίσει κάποιος διάλογος με τους Καθολικούς" υπογράμμισε ο Πατριάρχης Αλέξιος στον Μακαριώτατο Μητροπολίτη Τσεχίας κ. Χριστόφορο.

 

Από την πλευρά του ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Τσεχίας και Σλοβακίας κ. Χριστόφορος τόνισε: "Η Εκκλησία της Τσεχίας πάντοτε υποστήριζε, και θα συνεχίσει να υποστηρίζει την θέση της Μητέρας – Εκκλησίας - Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας".

 

Επίσης ο κ. Χριστόφορος ανέφερε ότι η Τσεχική Εκκλησία που "συμμετείχε στην Σύνοδο της Επιτροπής στην Ραβέννα της Ιταλίας, υπέβαλε σχετική έκθεση στην Ιεραρχία της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Τσεχίας και Σλοβακίας, τονίζοντας ότι το γεγονός της αποχώρησης του Μητροπολίτη Βιέννης ήταν πολύ λυπηρό".

 

Κλείνοντας ο κ. Χριστόφορος δήλωσε: "ο διάλογος του θέματος είναι πολύ σημαντικός, και κάθε ρήξη είναι απογοητευτική ανά πάσα στιγμή".

 

 

Εμφανίσεις: 36990
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!