"Η ανεξαρτησία του Κοσσόβου θα οδηγήσει σε τραγωδίες"

ImageΟ Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Αλέξιος Β΄, μίλησε χθες σε δημοσιογράφους,

σχετικά μ το θέμα της ανεξατησίας του Κοσσόβου.

 

Ο Πατριάρχης κ. Αλέξιος τόνισε: « Η επιθυμία των Κοσσοβάρων να διακηρύξουν ανεξαρτησία, θα οδηγήσει σε νέες τραγωδίες».

 

« Ο Σερβικός λαός υπέφερε από αυτές τις τραγωδίες, έτσι πολλοί κάτοικοι του Κοσσυφοπεδίου και της Metohija αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια του και μετακομίσουν αλλού» συνέχισε ο Πατριάρχης Αλέξιος.

 

«Σήμερα το μέλλον των Κοσσοβάρων προσπαθεί να λυθεί από ανθρώπους, οι οποίοι δεν έχουν επισκεφθεί ποτέ τους το Κοσσυφοπέδιο και επίσης δεν γνωρίζουν ότι γη αυτή είναι ιερή για τον Σερβικό λαό» είπε.

 

Στην συνέχεια ο κ. Αλέξιος αναφέρθηκε και στον Πατριάρχη Σερβίας κ. Παύλο, υπογραμμίζοντας:

 

«Ο Πατριάρχης Σερβίας αυτή την στιγμή είναι άρρωστος και προσευχόμαστε όλοι για ταχεία ανάρρωση. Ο κ. Παύλος από την πρώτη στιγμή της αιματοχυσίας στην γη της Γιουγκοσλαβίας, έκανε καθημερινή Θεία Λειτουργία ώστε να κατευνάσει τους εχθρούς».

 

Τέλος ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Αλέξιος Β΄ ευχήθηκε στον Σερβικό λαό να έχει λιγότερη ταλαιπωρία και λιγότερο πόνο δηλώνοντας: « Ο Θεός να βοηθήσει ώστε η νέα χρονιά να είναι ειρηνική, δημιουργική και η ευλογία του Θεού να συνοδεύει τον Σερβικό λαό».
Εμφανίσεις: 34919
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!