Στην Βουλγαρία τελικά η συνάντηση

ImageΑύριο Πέμπτη 22 Νοεμβρίου αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Μόσχας θα βρεθεί στην Βουλγαρία

με σκοπό να συνομιλήσει με αντιπροσώπους της Ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

  

Είναι η πρώτη συνάντηση μετά από την ίδρυση της Μητρόπολης Βεσσαραβίας το 1992, και έχουν ως βασικό θέμα συζήτησης την παράνομη ενεργοποίηση τριών νέων επισκοπών στην Μητρόπολη Βεσσαραβίας σε έδαφος Ρωσικό.

  

Η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη να γίνει στην Μόσχα στις 19 με 21 Νοεμβρίου, αλλά μετά από απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Ρουμανίας αποφασίστηκε να γίνει σε ένα ουδέτερο μέρος όπως η Βουλγαρία.

  

Αντιπρόσωποι του Πατριαρχείου Μόσχας τονίζουν για την επικείμενη συνάντηση, «πως είμαστε αποφασισμένοι για έναν σκληρό διάλογο με την Ρουμανική Αντιπροσωπεία, που αφορά  την παράνομη αυτή πράξη των νέων επισκοπών σε κανονικό έδαφος της Ρωσίας».

 

 

 

Επίσης άνθρωπος του Πατριαρχείου Μόσχας τόνισε πως, ο πρώην Πατριάρχης Ρουμανίας Θεόκτιστος έκανε τουλάχιστον κάποιες ενέργειες με διπλωματικό τρόπο και αδελφική φιλία, τώρα όμως η Ρουμανική Ορθόδοξη Εκκλησία προσπαθεί με ανορθόδοξο τρόπο να καταστρέψει την ενότητα της Εκκλησίας με την δημιουργία νέων επισκοπών.
Εμφανίσεις: 35335
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!