Εκατομμύρια Ρώσοι γιόρτασαν την Γέννηση του Χριστού

Image
Ο Πατριάρχης και ο Μεντβιέντεφ
Σε χιλιάδες ενορίες του Πατριαρχείου Μόσχας ανά τον κόσμο τελέστηκαν έως τα ξημερώματα εορταστικές

ολονυκτίες και εκατομμύρια Ρώσοι ορθοδόξοι με το Ιουλιανό ημερολόγιο, εόρτασαν την Γέννηση Του Σωτήρος Χριστού.

 

Ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Αλέξιος Β΄ χοροστάτησε στην εορταστική Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό ναό του Σωτήρος στην Μόσχα, παρουσία του αντιπροέδρου της Ρωσικής Κυβέρνησης και υποψηφίου προέδρου κ. Ντιμίτρι Μεντβιέντεφ.

 

Ο Πατριάρχης κ. Αλέξιος επαίνεσε τον υποψήφιο πρόεδρο και το υποδέχτηκε με χαρά στον Καθεδρικό Ναό, επίσης ο Πατριάρχης ευλόγησε την νέα πορεία του.

 

"Ευχόμαστε η χαρά της αγίας εορτής να ενισχύει τις δυνάμεις σας, να σας δίνει θάρρος ώστε να διεκπεραιώσετε τις υπηρεσίες σας προς όφελος του πολυβασανισμένου λαού και της πατρίδας", είπε ο πατριάρχης Αλέξιος ενώπιον περίπου πέντε χιλιάδων συγκεντρωμένων πιστών.

 

Επίσης ο Πατριάρχης πρόσθεσε απευθυνόμενος στον "εκλεκτό διάδοχο" του προέδρου Πούτιν, κ. Ντιμίτρι Μεντβιέντεφ:

 

"Κατά τη διάρκεια πολλών ετών ταξιδεύσατε πολύ στις περιφέρειες της Ρωσίας, διαπιστώσατε τις δυσκολίες, τις οποίες αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι και γνωρίζετε από την εμπειρία σας, πώς να υπερβείτε τα προβλήματα και να ανταποκριθείτε στην αποστολή σας".

Εμφανίσεις: 37016
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!