Να γίνουν οικονομικές μεταρρυθμίσεις για την ένδεια

Image
Το εξώφυλλο του περιοδικού
Συνέντευξη στο ιταλικό περιοδικό 30 Giorni εφ΄ όλης της ύλης έδωσε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών

των Ρωσιών κ. Αλέξιος Β΄.

 

Ένα από τα ζητήματα που τόνισε περισσότερο ο Πατριάρχης κ. Αλέξιος ήταν και αυτό σχετικά με το εισοδηματικό επίπεδο μεταξύ φτωχών και πλούσιων, αλλά και τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν ώστε να υπάρξει μια μεσαία τάξη, αλλά και η αντιμετώπιση της ένδειας.

 

Ο Πατριάρχης τόνισε πως « υπάρχει μεγάλο χάσμα στο εισοδηματικό επίπεδο μεταξύ φτωχών και πλουσίων, και αυτό έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην κοινωνική αλλά και στην πολιτική σταθερότητα».

 

«Πρέπει όλοι να γνωρίζουμε πως ο τοίχος του χωρίσματος μεταξύ φτωχών και πλουσίων, έχει αυξηθεί κατά πολύ τα τελευταία 15 χρόνια στην Ρωσία, ενώ μια μέση κατηγορία ανθρώπων δεν έχει διαμορφωθεί για διαφόρους λόγους.

Μια τέτοια όμως κατάσταση δεν μπορεί να παραμείνει σταθερή για πολύ», υπογράμμισε ο Πατριάρχης Αλέξιος Β΄ πεπεισμένος.

 

Επίσης ο Πατριάρχης αναφέρθηκε και στην φιλανθρωπία τονίζοντας πως « η φιλανθρωπία δεν είναι αρκετή ώστε να λυθεί το πρόβλημα της ένδειας, γι΄ αυτό η οικονομία θα πρέπει να επανοικοδομηθεί άμεσα, βάσει των σύγχρονων τεχνολογιών οι στρατηγικές προτεραιότητες της χώρας πρέπει να υποστηριχθούν σε κρατικό επίπεδο».

 

Στην συνέχεια ο Πατριάρχης κ. Αλέξιος δήλωσε πως «απαιτείτε η βιομηχανική αποκατάσταση ατόμων σε νέες θέσεις εργασίας, διότι με την τακτοποίηση αυτού του σοβαρού προβλήματος, θα δινόταν στους ανθρώπους μια ευκαιρία να εξασφαλίσουν μια ζωή αντάξια για αυτούς και τους συγγενείς τους χωρίς στερήσεις".

 

Τέλος να σημειωθεί πως ο Πατριάρχης αναφέρθηκε και στην ένωση με την Ρωσική Εκκλησία της Διασποράς τονίζοντας πως "η ένωση των Ρωσικών Εκκλησιών στις 17 Μαϊου 2007, ήταν ένα γεγονός ιστορικής σημασίας για την Ρωσική Εκκλησία αλλά και για τον Ρωσικό λαό γενικότερα".
Εμφανίσεις: 55159
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!