Παρουσία του Πούτιν τέλεσε αγιασμό ο Αλέξιος

ImageΑγιασμό τέλεσε χθες στην Ρωσική Ιερά Μονή Ιβήρων στον λεγόμενο «Νέο Άθω» περίπου 400 χιλιόμετρα

βορειοδυτικά της Μόσχας ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Αλέξιος Β΄.

 

Ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Αλέξιος πριν αρχίσει τον αγιασμό χαιρέτισε την παρουσία του προέδρου της Ρωσίας κ. Βλαντιμίρ Πούτιν στον αγιασμό, αναφέροντας την μεγάλη αγάπη που έχει ο κ. Πούτιν για την Ρωσία, την ιστορία της αλλά και για την ιερή παράδοση της Ρωσικής Εκκλησίας.

 

Επίσης διαπιστώθηκε από τον Πατριάρχη κ. Αλέξιο πως «η ιστορία επαναλαμβάνεται, όπως το 1653 που ιδρύθηκε αυτή η Ιερά Μονή, και τα θυρανοίξια της τέλεσε τότε ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Νίκων και παρευρισκόταν εκεί ο τσάρος Αλεξέϊ Μιχαϊλοβιτς», συνεχίζοντας «πως για αιώνες θα θυμούνται το επίτευγμα του κ. Πούτιν στην αναγέννηση του ιστορικού αυτού μοναστηριού».

 

Ο πρόεδρος της Ρωσίας κ. Βλαντιμίρ Πούτιν από την μεριά του εξέφρασε την θλίψη του γιατί το Ρωσικό κράτος έκανε στο παρελθόν πολλά, που είχαν ως αποτέλεσμα να κοπούν οι ρίζες της ιστορίας της Ρωσίας, του πολιτισμού, αλλά όμως περισσότερο του πνευματικού πολιτισμού.

 

Στην συνέχεια ο κ. Πούτιν σε συνομιλία που είχε με τον Πατριάρχη Μόσχας κ. Αλέξιο, τόνισε πως «το κράτος θα κάνει το παν, ώστε να φανεί αντάξιο της εμπιστοσύνης του λαού της Ρωσίας, να αποκαταστήσει και να αναγεννήσει την πνευματική παράδοση του λαού μας, να βοηθήσει την Εκκλησία την υπηρεσία της στη Ρωσία».

 

Τέλος ο κ. Πούτιν υποσχέθηκε στον Πατριάρχη κ. Αλέξιο ότι πολύ σύντομα θα φροντίσει να ολοκληρωθεί, η αγιογράφηση και επιχρύσωση των τρούλων του κεντρικού ναού του αναστηλωμένου μοναστηριού.
Εμφανίσεις: 40215
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!