Η Ρωσία τίμησε τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο

ImageΑνάμεσα στους φετινούς τιμηθέντες με το ετήσιο βραβείο του Ιδρύματος της Ενότητας των Ορθοδόξων

Λαών στην Μόσχα, ήταν και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλος.

 

Σήμερα σε πανηγυρική τελετή στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος στην Μόσχα, ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Αλέξιος, απέμεινε τα βραβεία στους τιμηθέντες.

 

Όταν ήρθε η στιγμή του βραβείου του Αρχιεπίσκοπου κ. Χριστοδούλου, ο Πατριάρχης κ. Αλέξιος ευχήθηκε δημοσίως, ο Αρχιεπίσκοπος να ξεπεράσει την περιπέτεια της υγείας του και στο μέλλον να παραλάβει  ίδιος το βραβείο σε μεταξύ τους συνάντηση.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Πατριαρχείου Μόσχας την ίδια επιθυμία εξέφρασε και ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος με γραπτό ευχαριστήριο μήνυμά του στον Πατριάρχη Αλέξιο, όμως απέφυγε να ορίσει αντιπρόσωπο για την παραλαβή του βραβείου.

 

Στο ανακοινωθέν της βράβευσης ο Αρχιεπίσκοπος χαρακτηρίζεται "κορυφαίος παράγοντας του ορθοδόξου κόσμου" και εκθειάζεται "η μεγάλη προσωπική του συμβολή στην εδραίωση της ενότητας των ορθοδόξων λαών και τη διατήρηση της ορθόδοξης παρουσίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση".

 

Τέλος το Διεθνές Ίδρυμα για την Ενότητα των Ορθοδόξων Λαών ιδρύθηκε το 1995 και επικεφαλής του Εποπτικού του Συμβουλίου είναι ο Πατριάρχης Αλέξιος.

 

Προεδρεύει τού Ιδρύματος ο καθηγητής Βαλέρι Αλεξέγεφ, ο οποίος συμμετέχει και στις δραστηριότητες της Διακοινοβουλευτικής Ομάδας για την Ορθοδοξία, με μέλη κοινοβουλευτικούς περίπου 20 χωρών.

Εμφανίσεις: 29382
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!