Να συνεχιστούν οι συνομιλίες με την Ρουμανία

ImageΗ Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Μόσχας τονίζει πως είναι μεγάλη ανάγκη, να συνεχιστούν οι συνομιλίες

με το Πατριαρχείο Ρουμανίας, όσο αφορά την επίλυση της κρίσης που δημιουργήθηκε, μετά την απόφαση της Ρουμανικής Συνόδου για την ενεργοποίηση τριών νέων επισκοπών στην Μητρόπολη Βεσσαραβίας.

 

Κατά την χθεσινή σύγκληση της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Μόσχας, «η Σύνοδος διατύπωσε την βαθιά της ανησυχία για την αρνητική στάση που κρατά Πατριαρχείο Ρουμανίας, στις προτάσεις της Ιεράς Συνόδου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας».

 

Συγκεκριμένα η απόφαση του Πατριαρχείου Μόσχας επισημαίνει την ανάγκη, «να συνεχιστούν οι διαδικασίες των διαπραγματεύσεων με το Πατριαρχείο Ρουμανίας».

 

Να σημειωθεί πως η Ρουμανική Σύνοδος στις 23 Οκτωβρίου αποφάσισε να ενεργοποιήσει τρεις νέες επισκοπές (Beltsy, Kantemir, Dubosarry) στην Μολδαβία και την Ουκρανία, ως μέρος της λεγόμενης Μητρόπολης Βεσσαραβίας, η οποία δεν αναγνωρίζεται από το Πατριαρχείο Μόσχας.

 

 

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησίας με απόφαση της Ιεράς Συνόδου στις 7 Νοεμβρίου, είχε εξεφράσει την αποφασιστική της παρέμβαση διαμαρτυρίας ενάντια στον κανονικό έδαφος του Πατριαρχείου Μόσχας.

 

Τέλος οι συνομιλίες που είχε το Πατριαρχείο Μόσχας με το Πατριαρχείο Ρουμανίας, δεν κατέληξε καμία σε αμοιβαία κατανόηση.
Εμφανίσεις: 43821
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!