Μήνυμα Μόσχας Αλέξιου στον Αρχιεπίσκοπο

ImageΜήνυμα απέστειλε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Αλέξιος Β΄,

προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, με αφορμή την ενθρόνιση του στον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο.

 

Ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Αλέξιος στην ολοσέλιδη επιστολή του τονίζει πως «Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία προσεύχεται για το καλό της Ελλαδικής Εκκλησίας και προσωπικά για εσάς».

 

Στην συνέχεια ο Πατριάρχης αναφέρει στην επιστολή "Αυτή τη μεγάλη και αναμνηστική ημέρα είμαστε διανοητικώς μαζί σας και υψώνουμε τις προσευχές μας προς τον Δημιουργό των πάντων Θεό για την ευημερία της Αγίας Ελλαδικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και την αποστολή στη Μακαριότητά σας των ευλογημένων δώρων του Αγίου Πνεύματος, απαιτούμενων στην παραγωγική εκπλήρωση της υψηλής και υπεύθυνης Πρωθιεραρχικής διακονίας σας".

 

Επίσης ο Πατριάρχης έκανε αναφορά και στους Αγίους της Ελλάδος, που πολλοί από αυτούς λατρεύονται και στην Ρωσία, όπως ο Άγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης, ο Άγιος Δημήτριος, Ο Άγιος Αρσένιος Ελλασσόνος, ο Άγιος Νεκτάριος κ.α.

 

Ο κ. Αλέξιος κλείνοντας την επιστολή του υπογραμμίζει πως "Μετά την πτώση του Βυζαντίου, στα βαριά χρόνια της Οθωμανικής κυριαρχίας, η Ρωσία επανειλημμένως ερχόταν σε βοήθεια του ομόδοξου Ελληνικού λαού, υποστηρίζοντας τον στον αγώνα για την ελευθερία και κατόπιν συμβάλλοντας στην ίδρυση του νεαρού Ελληνικού κράτους" συνεχίζοντας "οι σχέσεις αυτές της αδελφικής φιλίας και αγάπης κατά τη διάρκεια αιώνων δυνάμωναν αδιακόπως και έλαβαν ιδιαίτερα ευνοϊκή επιβεβαίωση κατά τα έτη της Πρωθιεραρχικής διακονίας του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, ο οποίος επισκέφθηκε δις ενορίες της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, προσελκύοντας την αγάπη του ποιμνίου μας".

 

Τέλος το μήνυμα του Πατριάρχη Μόσχας κ. Αλέξιου μετέφερε στον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο η εξαμελής αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Μόσχας, οι οποίοι ήταν παρών και σήμερα στην πρώτη Συνοδική Θεία Λειτουργία του Αρχιεπισκόπου.

Εμφανίσεις: 52138
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!