Μόσχας Αλέξιος για την ανεξαρτησία του Κοσσόβου

ImageΓια ακόμη μια φορά ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Αλέξιος Β΄, πήρε θέση όσο αφορά το θέμα της ανεξαρτησίας του Κοσσόβου, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων προχθές στην Μόσχα.

 

 

Ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Αλέξιος ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους, να σχολιάσει την απόφαση για την ανεξαρτησία του Κοσσόβου δήλωσε: "αυτό είναι ένα αντί-ιστορικό γεγονός που ανατρέπει την παγκόσμια ισορροπία, και μπορεί να οδηγήσει σε πολύ τραγικά γεγονότα, σε πολλά σημεία του πλανήτη όπου τα αυτονομιστικά αισθήματα αιωρούνται".

 

Επίσης ο κ. Αλέξιος αναφέρθηκε και στην ομιλία που είχε κάνει στην Κοινοβουλευτική συνέλευση, στο Συμβούλιο της Ευρώπης τον Οκτώβριο του 2007 τονίζοντας "οι συνήγοροι που τάχθηκαν υπέρ της ανεξαρτησίας του Κοσσόβου ήταν άνθρωποι που δεν είχαν πάει ποτέ στο Κόσσοβο, δεν ξέρανε καν την ιστορία του τόπου αυτού, αλλά και δεν ήξεραν τι σημαίνει το Κόσσοβο για τους Σέρβους".

 

Τέλος ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Αλέξιος Β΄ ανέφερε πως ένας τεράστιος αριθμός Ορθοδόξων Εκκλησιών και Μοναστηριών στο Κόσσοβο, που είναι "μέρος της γενικής Ευρωπαϊκής Κληρονομιάς" υπό την αιγίδα της UNESCO "είχαν και έχουν καταστραφεί".
Εμφανίσεις: 42549
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!