Μπερτόνε: "Πλησιάζει ο χρόνος συνάντησης Πάπα - Μόσχας"

ImageΟ Υπουργός Εξωτερικών του Βατικανού Καρδινάλιος Ταρκίζιο Μπερτόνε δήλωσε σε Ιταλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, πως πιστεύει ότι ο χρόνος «πλησιάζει» στο να συναντηθεί ο Πάπας Βενέδικτος  XVI  με τον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Αλέξιο Β΄.

 

Ο Καρδινάλιος Μπερτόνε μίλησε στο Ιταλικό Πρακτορείο όταν επέστρεψε από ένα ταξίδι στο Αζερμπαϊτζάν, όπου εκεί επισκέφθηκε τον Ρωσικό Ορθόδοξο Ιερό Ναό στο Μπακού (Baku).

 

Ο Καρδινάλιος παραδέχτηκε ότι οι δυσκολίες παραμένουν στις σχέσεις μεταξύ Βατικανού και Πατριαρχείου Μόσχας, παρόλα αυτά έδειξαν ότι σιγά – σιγά σημειώνεται πρόοδος για υπερνικήσουν αυτές τις δυσκολίες.

 

Τέλος ο Καρδινάλιος τόνισε πως το Βατικανό είχε καταβάλει πολλές προσπάθειες στο παρελθόν, ώστε να πραγματοποιηθεί μια «σύνοδο κορυφής», μεταξύ του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Αλέξιο Β΄ με τον Πάπα Ιωάννη Παύλο Β΄, κάτι που δεν έγινε ποτέ. 
Εμφανίσεις: 59614
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!