Μόσχα: Επέτειο 25 χρόνια της Μονής Ντανιλόφσκι

Image
photo: Patriarhia
Επέτειο των 25 χρόνων από την αναβίωση της μοναστικής ζωής στο Μοναστήρι του Αγίου Δανιήλ Ντανιλόφσκι στην Μόσχα, αλλά και την μνήμη του Πρίγκιπα Δανιήλ ιδρυτή του Μοναστηριού,

του οποίου τα λείψανα φυλάσσονται στην Μοναστήρι, γιόρτασε με Θεία Λειτουργία ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Αλέξιος Β΄.

 

Το μοναστήρι του Ντανιλόφσκι είναι από τα παλαιότερα Μοναστήρια στην Μόσχα, αφού χρονολογείται ότι ιδρύθηκε από τον Πρίγκιπα Δανιήλ πριν 700 χρόνια περίπου.

 

Από το 1930 μέχρι και το 1980 το μοναστήρι είχε υποστεί μεγάλες ζημιές, όμως το 1983 επέστρεψε στα χέρια της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, όπου ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Αλέξιος ανέλαβε την αποκατάσταση και την αναβίωση του.

 

Στο μοναστήρι προς το παρόν βρίσκεται η Πατριαρχική κατοικία, αλλά και το Τμήμα Εξωτερικών Σχέσεων του  Πατριαρχείου.

 

Ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Αλέξιος Β΄, στο τέλος της Θείας Λειτουργίας απεύθυνε ευχές στην αδελφότητα του Μοναστηριού, αλλά και στα Μέλη της Ιεράς Συνόδου όπου αγωνιστήκαν για την αναβίωση του Μοναστηριού.

 

Τέλος ευχαρίστησε την κοινότητα γι΄ αυτήν την συμβολική επέτειο από τα 25 χρόνια της επανάληψης της μοναστικής ζωής, στο Μοναστήρι του Αγίου Δανιήλ Ντανιλόφσκι, το οποίο χαρακτήρισε υψηλό τόπο της Ρωσικής Πνευματικότητας.
Εμφανίσεις: 54809
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!