Τύχων:"Ο μακαριστός Λαύρος είχε σχεδόν αγία ζωή"

ImageΟ π. Τύχων Σεβκούνοφ Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Σρεντένσκι (Sretensky) στην Μόσχα, μίλησε σε τηλεοπτικό κανάλι της Μόσχας για τον μακαριστό Μητροπολίτη Λαύρο.

 

Ο Αρχιμανδρίτης Τύχων τόνισε πως η πρόσφατη απόφαση του Μητροπολίτη Λαύρου με σκοπό την αποκατάσταση των σχέσεων, με την Ρωσική Εκκλησία ήταν «πολύ θαρραλέα».

 

Στην συνέχεια ο π. Τύχων ανέφερε πως "είναι πολύ ενδιαφέρον αν σκεφτείς κανείς το υπόβαθρο της παρούσας ιστορικής απόφασης. Ο Μητροπολίτης Λαύρος συνειδητοποίησε ότι όλοι οι πολυάριθμοι αντίπαλοι του θα τεθούν κατευθείαν εναντίον του, αν αυτός «πει ναι θα γίνει η επανένωση» δεν θα υπήρχαν όμως μόνο θετικές κριτικές και ειλικρινείς αντιρρήσεις, αλλά συκοφαντία, δυσφήμηση και ρύπος, και αυτό ήταν που έγινε περίπου".

 

Πάντως σύμφωνα με τον μακαριστό Μητροπολίτη Λαύρο "ήξερε τι έπρεπε να αντιμετωπίσει".

 

Επίσης ο π. Τύχων υπογράμμισε πως "Η Εκκλησία έχει μια διαδεδομένη άποψη ότι ένας Ιερέας πηγαίνει, στον Γολγοθά του, τις τελευταίες μέρες του. Ο Μητροπολίτης Λαύρος έβαλε σ΄ αυτό τον Γολγοθά το πόδι του εκουσίως. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς πόση λάσπη ρίχτηκε σ΄ αυτόν τον άνθρωπο, έναν άνθρωπο που είχε σχεδόν αγία ζωή".

 

Τέλος ο π. Τύχων επισήμανε "ότι ο Μητροπολίτης Λαύρος ήταν ο πρώτος Ιεράρχης ROCOR, που το ποίμνιο του τον σεβόταν και τον εκτιμούσε στην ηλικία του, που με την κοινωνική του θέση θα μπορούσε εύκολα να παραπονεθεί "Δεν είναι τώρα η στιγμή" και ο καθένας θα έλεγε "Ο! τόσο σοφή απόφαση! Πράγματι πρέπει να τον συγκρατήσουμε, δεν είναι όλα καθαρά με την Ρωσία και την Ρωσική Εκκλησία.Ο Μητροπολίτης Λαύρος αποφάσισε σοφά "Ας περιμένουμε".

 

 

Φώτο: Ο π. Τύχων δίπλα στον μακαριστό Μητροπολίτη Λαύρο 

Εμφανίσεις: 37325
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!