Κηδεύτηκε ο μακαριστός Μητροπολίτης Λαύρος

Image
photo: Patriarhia
Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια χθες Παρασκευή 21 Μαρτίου 2008 και ώρα 11:00, τελέστηκε στην Νέα Υόρκη και στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος στο Jordville, η κηδεία του Μητροπολίτη

και Πρωθιεράρχη της Ρωσικής Εκκλησίας της Διασποράς Λαύρου.

 

Με την ευλογία του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Αλέξιου Β΄, την κηδεία και την τελετή ταφής τέλεσε ο Μητροπολίτης Κρουτίσσης και Κολομνάς κ. Ιουβενάλιος, ένα από τα παλαιότερα Μέλη της Ιεράς Συνόδου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

 

Επίσης ο Μητροπολίτης κ. Ιουβενάλιος μετέφερε και τα συλλυπητήρια, του νέου Προέδρου της Ρωσίας κ. Ντιμίτρι Μεντβέντεφ.

 

Την Κυβέρνηση της Ρωσίας εκπροσώπησε στην κηδεία του Μητροπολίτη Λαύρου, ο Υπουργός Πολιτισμού και Μαζικών Επικοινωνιών κ. Αλεξάντερ Σοκόλοφ.

 

Παρών στην κηδεία ήταν και ο Ρώσος Πρέσβης στην Ουάσιγκτον κ. Γιούρι Ουσάκοφ, ο Ρώσος Πρόξενος στην Νέα Υόρκη κ. Σεργκεϊ Καρμόνιν, ο Διευθύνων των Πατριαρχικών Ρωσικών ενοριών στην Αμερική Επίσκοπος Ζαράϊσκ κ. Μερκούριος, ο Μητροπολίτης Τσερνόβτσι και Μπουκοβίνας κ. Ονούφριος και ο Ηγούμενος της Μονής Σρετένσκι στην Μόσχα Αρχιμ. Τύχων Σεβκούνοφ.

 

Από πολύ μακριά ταξίδεψε για την κηδεία του μακαριστού Μητροπολίτη Λαύρου, και ο πρώτος Αναπληρωτής της Ιεράς Συνόδου των Επισκόπων, Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας κ. Ιλαρίων.

 

Τέλος να αναφερθεί πως Ιερά Σύνοδος των Επισκόπων (ROCOR), θα εκλέξει επικεφαλή της Ρωσικής Εκκλησίας της Διασποράς στις 12 Μαϊου 2008, μετά το Πάσχα το οποίο πέφτει 27 Απριλίου.  
Εμφανίσεις: 64670
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!