Προτεραιότητα της Μόσχας πρέπει να είναι το Κόσσοβο

ImageΟ Επικεφαλής του Τμήματος για τις Εξωτερικές Σχέσεις του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Σμόλενσκ και Καλίνιγκραντ κ. Κύριλλος αναφέρθηκε για ακόμη μια φορά στο ζήτημα του Κοσσόβου.

 

Ο Μητροπολίτης κ. Κύριλλος πιστεύει πως το ζήτημα του Κοσσυφοπεδίου θα πρέπει να αποτελέσει, προτεραιότητα στην Εξωτερική Πολιτική της Μόσχας, με δεδομένη την επιρροή της Ρωσίας στην διεθνή σκηνή.

 

Συγκεκριμένα ο Μητροπολίτης Σμόλενσκ και Καλίνιγκραντ κ. Κύριλλος τόνισε ότι: «Νομίζω πως σήμερα το ζήτημα του Κοσσυφοπεδίου και της Σερβίας θα πρέπει να είναι μια από τις ύψιστες προτεραιότητες της Εξωτερικής μας Πολιτικής».

 

Επίσης ο Μητροπολίτης Κύριλλος τόνισε πως η Ρωσία είναι ένα μεγάλο Έθνος και μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, γι΄αυτό πρέπει να κρατήσει μια δίκαια στάση για την αξιοπιστία και την κοινή γνώμη.

 

Τέλος ο εκπρόσωπος της Ρωσικής Εκκλησίας για τις Εξωτερικές Σχέσεις του Πατριαρχείου Μόσχας τόνισε πως: « Τώρα είναι η ώρα εκφράσουμε την Αλληλεγγύη μας στο Σερβικό, αλλά και να συμπάσχουμε μαζί του, την δύσκολη αυτή στιγμή».
Εμφανίσεις: 38898
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!