"Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ενδιαφέρεται για το Έθνος"

ImageΟ Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Αλέξιος Β΄, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του, στο πρώην Πρόεδρο της Ρωσίας κ. Βλαντιμίρ Πούτιν, για την μεγάλη του συμβολή στην ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ Εκκλησίας και κράτους.

 

Ο Πατριάρχης Αλέξιος τόνισε πως: « Όταν ο Βλαντιμίρ Πούτιν κυβέρνησε την χώρα, συναντηθήκαμε περισσότερο από μια φορά, και συζητήσαμε τα σημαντικότερα θέματα που αφορούσαν την εκκλησία. Είμαι βέβαιος πως ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ενδιαφέρεται πάρα πολύ για την χώρα του, φροντίζει για τους ανθρώπους, και κατανοεί πολύ καλά, πως οι ηθικές και πνευματικές πλευρές της ζωής είναι πολύ σημαντικές για το Έθνος μας».

 

Επίσης ο Πατριάρχης Μόσχας σημείωσε πως « οι σχέσεις της Εκκλησίας με το κράτος είναι πολύ καλές, και υπάρχει ένας καλός διάλογος και συνεργασία, με την συμβολή του Βλαντιμίρ Πούτιν».

 

Στην συνέχεια ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας τόνισε ότι  « Τον Νοέμβριο του 2007 όταν γιορτάσαμε την αποκατάσταση του Πατριαρχείου, ο Πρόεδρος επικοινώνησε τότε ανεπίσημα με τους όλους τους Ιεράρχες και τους κληρικούς. Ειλικρινά και εγκάρδια τους είπε , πως ήταν έτοιμος να αντιμετωπίσει, διάφορα και δύσκολα καθήκοντα που του είχαν δοθεί».

 

Τέλος ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Αλέξιος, τόνισε: « Είμαι πεπεισμένος πως η σχέση μου με τον Βλαντιμίρ Πούτιν θα συνεχιστεί, και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί για το καλό της πατρίδας μας και του λαού μας».
Εμφανίσεις: 43346
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!