Ο Πατριάρχης Μόσχας μίλησε χθες για το Κόσσοβο

ImageΜιλώντας χθες σε δημοσιογράφους στην Μόσχα ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Αλέξιος Β΄, αναφέρθηκε για ακόμη μια φορά στο φλέγον θέμα του Κοσσόβου.

 

Στην αρχή ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Αλέξιος ευχαρίστησε τον Βλαντιμίρ Πούτιν για τον ενδιαφέρον του, ώστε να στείλει ανθρωπιστική βοήθεια στους Σέρβους και στο Κόσσοβο.

 

Συγκεκριμένα ο Πατριάρχης κ. Αλέξιος δήλωσε πως: «Είμαστε ευγνώμονες στον Βλαντιμίρ Βλαντιμίροβιτς Πούτιν, που έστειλε στους Σέρβους και στο Κόσσοβο ανθρωπιστική βοήθεια, αλλά και να τους υποστηρίξει σ΄αυτές τις δύσκολες ημέρες με τρόφιμα και χρήματα».

 

Επίσης ο Πατριάρχης είπε ότι λυπάται για το γεγονός ότι Ορθόδοξες Εκκλησίες στο Κόσσοβο έχουν καταστραφεί, «με την σιωπηλή συγκατάθεση της ευρωπαϊκής κοινή γνώμης, και της ευρωπαϊκής πολιτικής» κατά την διάρκεια των τελευταίων χρόνων.

 

Τέλος ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Αλέξιος Β΄ τόνισε πως « Αυτό είναι το δράμα των Σέρβων. Εμείς όμως εκφράζουμε την συμπόνια μας στο λαό της Σερβίας, ο οποίος χάνει το έδαφος του, που είναι τόσο ιερό γι΄ αυτούς».
Εμφανίσεις: 31030
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!