Ο Μόσχας τέλεσε Θεία Λειτουργία στο Κρεμλίνο

Image
photo: Patriarhia
Ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Αλέξιος Β΄ , την ημέρα των εγκαινίων του νέου Προέδρου στο Κρεμλίνο κ. Ντιμίτρι Μεντβέντεφ,

θα τελέσει μια παραδοσιακή δέηση στο Καθεδρικό Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Κρεμλίνο.

 

Ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας κ. Αλέξιος, την Δευτέρα το πρωί, τέλεσε Θεία Λειτουργία στο Ναό του Ευαγγελισμού, απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα τόνισε ότι « ο ναός αυτός διαφέρει από τις άλλες εκκλησίες του Κρεμλίνου, δεδομένου ότι αυτός ο ναός ήταν σπίτι για τους Πρίγκιπες της Μόσχας στο παρελθόν».

 

Στην συνέχεια ο Πατριάρχης κ. Αλέξιος τόνισε πως « Σήμερα τέλεσα μια Θεία Λειτουργία, πριν από την Προεδρική εγκαινίαση, και ζητώ από τον Θεό να ευλογήσει τις μελλοντικές εργασίες του προέδρου».

 

Να αναφερθεί ακόμη πως χθες ο Ιερός Ναός του Ευαγγελισμού στο Κρεμλίνο, γιόρταζε τα 500 χρόνια του, για το οποίο το Πατριαρχείο έφτιαξε μια έκθεση.

 

Τέλος αφού ο Πατριάρχης Μόσχας έκανε μια μικρή αναφορά για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, στην συνέχεια με μαθητές σχολείων που ήταν παρών στην Θεία Λειτουργία, ο Πατριάρχης ελευθέρωσε πολλά λευκά περιστέρια.
Εμφανίσεις: 29816
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!