Αλέξιος για τα δικαιώματα των πιστών του Κοσσόβου

ImageΟ Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Αλέξιος Β΄, εξέφρασε την ελπίδα του, πως ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών θα διασφαλίσει τα δικαιώματα των Ορθόδοξων Χριστιανών στο Κόσσοβο.

 

 

Συγκεκριμένα την Πέμπτη στην Μονή του Αγίου Δανιήλ στην Μόσχα, ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Αλέξιος τόνισε: « Ελπίζω ότι τα Ηνωμένα Έθνη θα κάνουν το καλύτερο δυνατό, ώστε να διασφαλίσουν την πρόσβαση των Ορθοδόξων Χριστιανών σε ιερούς τόπους στο Κόσσοβο, αλλά και να αποτρέψουν τις πράξεις βίας στις θρησκευτικές περιοχές του εδάφους».

 

Ακόμα ο Πατριάρχης κ. Αλέξιος Β΄, ελπίζει ότι τα Ηνωμένα Έθνη «θα προστατεύσουν την σερβική μειονότητα του εδάφους».

 

Συνεχίζοντας ο Πατριάρχης Μόσχας υπογράμμισε πως « Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία λυπάται για την αποτυχία, ώστε να επιτευχθεί μια συναίνεση των χωρών μελών του Ο.Η.Ε για το Κόσσοβο και την Μιτροβίτσα. Το οποίο είχε ως αποτέλεσμα την μονομερή διακήρυξη της ανεξαρτησίας».

 

Τέλος ο Πατριάρχης κ. Αλέξιος τόνισε πως «Το Πατριαρχείο της Μόσχας υποστηρίζει την Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία, η οποία έχει κηρύξει την πράξη της ανεξαρτησίας παράνομη, και ζητά να ακυρωθεί».
Εμφανίσεις: 35472
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!