Χρόνια πολλά στον Πολωνίας ο Μόσχας Αλέξιος

ImageΟ Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Αλέξιος Β, ευχήθηκε χρόνια πολλά στον Μητροπολίτη

Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ. Σάββα, με αφορμή τα 70α  του γενέθλια, ο οποίος γεννήθηκε στις 15 Απριλίου το 1938 στην Πολωνία.

 

Στο μήνυμα του ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Αλέξιος μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Γεννηθήκατε σε μια ταπεινή οικογένεια, όμως από την παιδική σας ηλικία έχετε αφιερώσει ολόκληρη την ζωή σας στον Χριστό».

 

Επίσης ο κ. Αλέξιος συνεχίζει «Αρχίσατε να υπηρετείτε τον Θεό και τους ανθρώπους , σε χρόνια που η Πολωνική Ορθόδοξη Εκκλησία διεξήγαγε την αποστολή της σε δύσκολες ιστορικές συγκυρίες. Όμως ο Θεός πάντοτε σας χάριζε απλόχερα σοφία, δύναμη, υπομονή αλλά και αντοχή για να ακολουθήσετε το δρόμο της αληθείας της Ορθοδόξου Πίστεως».

 

Ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας αναφέρθηκε και στην πείρα που αποκτήθηκε από τον κ. Σάββα, κατά την διάρκεια των 6 χρόνων που διοικούσε ως Επίσκοπος Μπιαλίστοκ και Γκντάνσκ.

 

Κλείνοντας το μήνυμα του ο κ. Αλέξιος αναφέρει « Εύχομαι η ζωή σας να είναι γεμάτη από πνευματικές και σωματικές δυνάμεις, οι οποίες είναι απαραίτητες για το μεγάλο έργο που επιτελείται, ως Προκαθήμενος της Πολωνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Επίσης η Βασίλισσα του Ουρανού Θεοτόκος να μεσιτεύει στον Κύριο ώστε να σας χαρίζει πάντοτε υγεία».
Εμφανίσεις: 32564
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!