Μόσχας Αλέξιος: Ανάσταση με Πούτιν και Μεντβέντεβ

Image
photo:Patriarhia
Στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού στην Μόσχα τέλεσε την Ακολουθία της Αναστάσεως ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Αλέξιος,

παρουσία του νέου Προέδρου της Ρωσίας κ. Ντιμίτρι Μεντβέντεβ και από τις 8 Μαΐου πρωθυπουργό κ. Βλαντιμίρ Πούτιν.

 

Ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Αλέξιος απεύθυνε Πασχαλινές ευχές και την υποστήριξη του, στους δύο ισχυρούς άνδρες της Ρωσίας, κ. Μεντβέντεβ και κ. Πούτιν, καθώς και στις γυναίκες τους.

 

Συγκεκριμένα ο Πατριάρχης απευθυνόμενος προς τον Πρόεδρο Πούτιν τόνισε: «Είθε ο Κύριος να σας δίνει δυνάμεις να συνεχίσετε τα μεγάλα σας κατορθώματα για το καλό της Ρωσίας, για τα οκτώ χρόνια της προεδρίας σας, κατά τα οποία κάνατε τόσα πολλά για τη Ρωσία».

 

Επίσης ο κ. Αλέξιος απηύθυνε παρόμοιες ευχές και για τον νέο Πρόεδρο της Ρωσίας κ. Μεντβέντεβ τονίζοντας πως «Η έως τώρα κυβερνητική σας θητεία σας επιτρέπει να γνωρίζετε τι χρειάζεται η χώρα και οι άνθρωποι της Ρωσίας».

 

Κλείνοντας τον λόγο του ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Αλέξιος, απευθυνόμενος προς τους δύο ισχυρούς άνδρες της Ρωσίας τόνισε πως «Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία θα προσεύχεται, ώστε να υπερβαίνετε όλες τις δυσκολίες και τις δοκιμασίες στο μέλλον».

 

Από την πλευρά τους τόσο ο κ. Βλαντιμίρ Πούτιν όσο και ο Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, στις προσφωνήσεις τους μίλησαν με κολακευτικά λόγια για τον Πατριάρχη, ασπάζοντας τον τρις κατά το ρωσικό τυπικό.

 

Τέλος να αναφερθεί πως το Άγιο Φως χθες το βράδυ, έφτασε από την πόλη της Ιερουσαλήμ με ειδική πτήση με προορισμό την Μόσχα.

Εμφανίσεις: 31502
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!