Συλλείτουργο Μόσχας Αλέξιου με Αμερικής Δημήτριο

Image
photo: Patriarhia
Συνεχίζεται η επίσημη επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου στο Πατριαρχείο Μόσχας, όπου χθες ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Αλέξιος Β'

και Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, συλλειτούργησαν στον ιστορικό Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Κρεμλίνο.

 

Το Ιερό συλλείτουργο ετελέστη εις μνήμην των Αγίων και ισαποστόλων Κυρίλλου και Μεθοδίου, δύο Άγιοι οι οποίοι δίδαξαν στα σλαβικά έθνη την ορθόδοξη πίστη και δημιούργησαν το κυριλλικό (ρωσικό) αλφάβητο, γι' αυτό και η εορτή τους ονομάζεται στη Ρωσία Ημέρα των σλαβικών γραμμάτων.

 

Αξίζει να αναφερθεί πως παρά την βροχή που έπεφτε συνεχώς, εκατοντάδες ήταν οι πιστοί οι οποίοι παρεύρεθηκαν στην λιτανεία  από το Κρεμλίνο προς το μνημείο των αδερφών Κυρίλλου και Μεθοδίου στην πλατεία Σλαβιάνσκαγια.

 

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος αναφερόμενος στην εορτή τόνισε:

 

« Είναι ιδιαίτερη τιμή και ξεχωριστή ευκαιρία εκφράσεως της ορθοδόξου πίστεώς μας, των ιστορικών μας καταβολών και δεσμών, αλλά και ευκαιρία ενισχύσεως του συνεχιζόμενου διαλόγου μας, διαλόγου αδελφικής αγάπης και αμοιβαίου σεβασμού, τόσο με την ιδιότητά του ως καταγόμενου από τη Θεσσαλονίκη, την πόλη των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, αλλά και ως Εξάρχου του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, του ιδίου Πατριαρχείου, που απέστειλε τους δύο αδελφούς να κηρύξουν το Ευαγγέλιο στις σλαβικές χώρες".

 

Ακόμη να αναφερθεί πως ο κ. Δημήτριος επισκέφθηκε την Πνευματική Ακαδημία της Μόσχας, που λειτουργεί στη Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος και Αγίου Σεργίου στα περίχωρα της Μόσχας, εκεί ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής απηύθυνε διάλεξη με θέμα "Ο Λόγος και ο λόγος: Το μήνυμα του Ευαγγελίου ως δυνάμεως επουλώσεως των πληγών και επιλύσεως των προβλημάτων του σύγχρονου κόσμου".

 

Τέλος την Τρίτη 27 Μαΐου ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής θα συναντηθεί με τον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Αλέξιο, στην Ιερά Μονή του Αγίου Δανιήλ στην Μόσχα.

Εμφανίσεις: 53278
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!