Συνάντηση Μόσχας Αλέξιου Β' με Καρδινάλιο Κάσπερ

Image
photo: Patriarhia
Συνάντηση με τον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Αλέξιο Β΄, είχε σήμερα στην Μόσχα ο Πρόεδρος του Ποντιφικού Συμβουλίου

για την προώθηση της Χριστιανικής Ενότητας, Καρδινάλιος Γουόλτερ Κάσπερ.

 

Κατά την συνάντηση ο Καρδινάλιος κ. Κάσπερ ανέγνωσε στον Πατριάρχη Μόσχας κ. Αλέξιο, μήνυμα του Πάπα Βενέδικτου XVI.

 

Επίσης ο Καρδινάλιος Κάσπερ εξέφρασε την ελπίδα, πως μια συνάντηση μεταξύ Πάπα Βενέδικτου και Πατριάρχη Μόσχας, θα προωθούσε τις σχέσεις μεταξύ Καθολικής Εκκλησίας και Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

 

Ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Αλέξιος από την πλευρά του δήλωσε πως «Ο διάλογος μεταξύ Ορθοδόξων και Καθολικών είναι απαραίτητος», συνεχίζοντας πως « και οι δύο έχουν παρόμοιες θέσεις σε πολλά σύγχρονα προβλήματα, μεταξύ των οποίων ηθικά, κοινωνικά, ανθρώπινα δικαιώματα και βιοηθική».

 

Κλείνοντας ο Πατριάρχης τόνισε πως « Ο διάλογος μεταξύ Ορθοδόξων και Καθολικών πρέπει να οδηγήσει στην υπεράσπιση των παραδοσιακών χριστιανικών αξιών στον κοσμικό κόσμο».

 

Τέλος ο Καρδινάλιος Κάσπερ αφού ευχαρίστησε τον Πατριάρχη τον ενημέρωσε πως, κατά την διάρκεια της επισκέψεως του επισκέφθηκε πολλά μοναστήρια και επισκοπές της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Εμφανίσεις: 29003
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!