Αλέξιος:"18 Χρόνια στον Πατριαρχικό Θρόνο της Ρωσίας"

ImageΤην 18η  επέτειο από την ενθρόνιση του, θα εορτάσει ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Αλέξιος Β΄. 

 

Ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Αλέξιος θα εορτάσει την επέτειο του με την τέλεση Θείας Λειτουργίας, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Σωτήρος στην Μόσχα.

 

Στην Θεία Λειτουργία θα συμμετάσχουν δεκάδες Ιεράρχες από διάφορες Μητροπόλεις της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, καθώς και Μητροπολίτες από άλλα κράτη.

 

Να αναφερθεί πως πριν 18 χρόνια στις 10 Ιουνίου το 1990, η Ρωσική Ορθόδοξη  Σύνοδο, εξέλεξε τον τότε Μητροπολίτη Λένινγκραντ και Νόβογκορντ κ. Αλέξιο στον Πατριαρχικό Θρόνο.

 

Μετά την εκλογή του ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Αλέξιος, του ανατέθηκε να οδηγήσει την εκκλησία της Ρωσίας στην αναβίωση της, στην μετακομμουνιστίκη περίοδο.

 

Τέλος να αναφερθεί πως στα 18 αυτά χρόνια που βρίσκεται στο πηδάλιο της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ο κ. Αλέξιος, ίδρυσε νέα νοσοκομεία, ανώτερα κέντρα, νέες επισκοπές, κτίστηκαν χιλιάδες εκκλησίες αλλά και πάνω από εκατό θεολογικά εκπαιδευτικά ιδρύματα είναι ανοιχτά.

 

Σκεφτείτε πως μόνο στην Μόσχα ο αριθμός των ορθοδόξων Εκκλησιών, έχει αυξηθεί κατά δέκα φορές. 
Εμφανίσεις: 46930
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!