Έναρξη Συμβουλίου των Επισκόπων στην Μόσχα

ImageΆνοιξαν οι εργασίες του Συμβουλίου των Επισκόπων του Πατριαρχείου Μόσχας, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Σωτήρος Χριστού, όπου θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 29 Ιουνίου 2008.

 

Πριν την έναρξη των εργασιών του Συμβουλίου των Επισκόπων, προηγήθηκε Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό της Μόσχας.

 

Για πρώτη φορά στο Συμβούλιο των Επισκόπων συμμετέχει και αντιπροσωπεία της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Διασποράς (ROCOR).

 

Το Συμβούλιο των Επισκόπων αναμένεται να ασχοληθεί με ζητήματα που αφορούν την ενότητα των Εκκλησιών, επίσης ένα από τα μείζονα θέματα που θα ασχοληθεί το Συμβούλιο είναι αυτό της Εκκλησίας της Ουκρανίας.

 

Ακόμα να αναφερθεί πως οι συμμετέχοντες του Συμβουλίου, θα εγκρίνουν ένα έγγραφο, όπου θα ορίζει την επίσημη θέση της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα.

 

Στο Συμβούλιο θα συζητηθούν και ηθικά ζητήματα, και ιδιαίτερα το Συμβούλιο θα εκφράσει την αρνητική του στάση απέναντι στους ομοφυλοφιλικούς γάμους.

 

Ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Αλέξιος εξέφρασε την πρόθεση του να εγείρει ζητήματα κατά την διάρκεια του Συμβουλίου, που αφορούν την ενότητα και το όφελος των Εκκλησιών, δηλώνοντας πως: «Η ρωσική ορθόδοξη εκκλησία είναι ανοιχτή να συζητήσει οποιοδήποτε κοινωνικό θέμα».

 

Τέλος το Συμβούλιο των Επισκόπων καλείται σύμφωνα με τον καταστατικό χάρτη της Ρωσικής Εκκλησίας, τουλάχιστον μια φορά κάθε τέσσερα χρόνια, το προηγούμενο Συμβούλιο είχε πραγματοποιηθεί το 2004.
Εμφανίσεις: 39778
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!