Κύριλλος:Ρεκόρ συμμετοχής στο Συμβούλιο των Επισκόπων

Image
photo: Patriarhia
Ο Επικεφαλής του Τμήματος των Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Σμόλενσκ και Καλίνιγκραντ κ. Κύριλλος,

δήλωσε πως το φετινό Συμβούλιο των Ρώσων Ορθόδοξων Επισκόπων, που αυτές τις μέρες είναι σε εξέλιξη στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Σωτήρος στην Μόσχα, διαφέρει από τα προηγούμενα Συμβούλια.

 

Ο Μητροπολίτης κ. Κύριλλος μεταξύ άλλων τόνισε: «Ο συνολικός αριθμός των επισκόπων που συμμετέχουν στο Συμβούλιο είναι 183, είναι ένα ρεκόρ ακόμη και για την προ-επαναστατική εποχή».

 

Ένα ακόμη σημαντικό γεγονός είναι και η παρουσία των Επισκόπων της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Διασποράς (ROCOR), οι οποίοι συμμετέχουν για πρώτη φορά, μετά από την ένωση τους με την Ρωσική Εκκλησία.

 

Ένας ακόμη παράγοντας του τεραστίου αριθμού συμμετεχόντων στο Συμβούλιο των Ρώσων Ορθοδόξων Επισκόπων, είναι η επέκταση της Ορθόδοξης Επισκοπής στην Ουκρανία, είπε εν λόγω ο Μητροπολίτης Σμόλενσκ και Καλίνιγκραντ κ. Κύριλλος.

 

Στην συνέχεια ο κ. Κύριλλος αναφέρθηκε και στις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την Εσθονία, την Μολδαβία και την Ουκρανία τονίζοντας:

 

«Οι εξελίξεις στην Ουκρανία, την Εσθονία και την Μολδαβία προκαλούν την ενότητα της Εκκλησίας. Αυτό δεν είναι κάτι τυχαίο -  γνωρίζουμε καλά τι συνέβη στην χώρα μας στα τέλη της δεκαετίας του 1990, και ποίες ήταν οι τεράστιες δυνάμεις της ρήξης. Όμως παρά τις όποιες πολιτικές αναταραχές, η Ρωσική Εκκλησία παρέμεινε ενωμένη».

 

Τέλος ο Μητροπολίτης Κύριλλος κάνοντας λόγο για ενότητα τόνισε:

 

«Για να ανταποκριθούν σ΄ αυτές τις προκλήσεις οι άνθρωποι πρέπει να ενωθούν, και όχι να βυθιστούν σε απομόνωση όπως εκείνη που έχουν θαφτεί σε μια σπηλιά κοντά στο Penza» συνεχίζοντας «Πρέπει να προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε την εσωτερική αυτονομία, την ελευθερία και την δύναμη, αλλά και να οικοδομηθούν οι σχέσεις του κράτους με την κοινωνία, τόσο στην Ρωσία όσο και σε άλλες χώρες, οι οποίες και αυτές θα βελτίωναν την ζωή τους».
Εμφανίσεις: 49758
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!