Ο Μεντβέντεφ προσέφερε λείψανα στον Ρωσίας Αλέξιο Β'

Image
photo: Patriarhia
Ολοκληρώθηκαν χθες οι εργασίες του Συμβουλίου των Ρώσων Ορθόδοξων Επισκόπων, της Ρωσικής Εκκλησίας, με μια πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Σωτήρος στην Μόσχα

προεξάρχοντος του Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Αλεξίου Β΄.

 

Στην Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Σωτήρος, παρών ήταν και ο Πρόεδρος της Ρωσίας κ. Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος συνοδεύονταν από την γυναίκα του.

 

Ο Ρώσος Πρόεδρος κ. Ντιμίτρι Μεντβέντεφ μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, χαιρέτισε με αφορμή 1020ης  επετείου από των εκχριστιανισμό των Ρως, την συνεισφορά της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην «Διαθρησκευτική Ειρήνη, στο ξεπέρασμα ακραίων συμπεριφορών, και μεγάλων κοινωνικών προβλημάτων».

 

Επίσης ο κ. Μεντβέντεφ τόνισε πως «Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία έχει επιστρέψει σ’ αυτό που της ανήκει» , εκφράζοντας την ικανοποίηση του για την εντελώς ανεμπόδιστη λειτουργία της κατά την τελευταία 20 ετία.

 

Αμέσως μετά  ο Πρόεδρος της Ρωσίας κ. Μεντβέντεφ σε επίσημη τελετή, προσέφερε στον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Αλέξιο Β΄ προς φύλαξη, μέσα σε λάρνακα το Ιερό Λείψανο του Αγίου Βλαδιμήρου του Α΄ του «Μεγάλου Πρίγκιπα του Κιέβου».

 

Ακόμη στον Πατριάρχη κ. Αλέξιο προσφέρθηκαν ακόμη 8 λείψανα αγίων, τα οποία επί πολλές δεκαετίες παρέμειναν φυλασσόμενα σε ειδικό Μουσείο του Κρεμλίνου, καθώς επίσης και κομμάτι από χιτώνα– που πιστεύεται ότι ανήκει στην Παναγία.

 

Ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Αλέξιος φανερά συγκινημένος για τα ανεκτίμητης αξία δώρα που του πρόσφερε ο Πρόεδρος της Ρωσίας κ. Μεντβέντεφ τόνισε:

 

«Η επιστροφή των λαρνάκων από τον Πρόεδρο στην Εκκλησία, φανερώνει την αποκατάσταση των σχέσεων μεταξύ Εκκλησίας και Κράτους. Είμαι απόλυτα πεπεισμένος πως αυτές οι λάρνακες, θα παίξουν ρόλο στην ηθική και πνευματική αναγέννηση του Ρωσικού λαού».

 

Τέλος ο Πατριάρχης κ. Αλέξιος στην ομιλία του ενώπιον 5.000 πιστών, με αφορμή την 1020η επέτειο από τον εκχριστιανισμό των Ρως, αφού πρώτα ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Ρωσίας κ. Μεντβέντεφ για την απόφαση του να επιστρέψουν τα ιερά λείψανα στην Ρωσική Εκκλησία τόνισε:

 

«Πράγματι η ορθόδοξη πίστη των προγόνων μας, αποτέλεσε την βάση για την ανάπτυξη του κράτους στην γη της αρχαίας Ρωσίας» συνεχίζοντας «Η ενότητα της πίστεως που έγινε από τον Άγιο και μέγα Πρίγκιπα Βλαδίμηρο, μέχρι σήμερα είναι ένα γερό θεμέλιο στην ενότητα των απογόνων που ζουν στην Ρωσία, την Ουκρανία, την Λευκορωσία αλλά και σε άλλες χώρες του ανήκουν στο κανονικό έδαφος της Εκκλησίας μας».
Εμφανίσεις: 35508
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!