Πατριάρχης Αλέξιος Β΄: "Δεν θα το πετύχουν ποτέ"

ImageΑπαντητική επιστολή στον Πατριάρχη Γεωργίας κ. Ηλία Β΄, απέστειλε ο Πατριάρχης Μόσχας και πάσης Ρωσίας κ. Αλέξιος Β΄, σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Γεωργίας,

τις οποίες μερικοί προσπαθούν να εμποδίσουν.

 

Ο Πατριάρχης Αλέξιος Β΄ αρχικά στην επιστολή του, τονίζει πως συμμερίζεται την ανησυχία του Πατριάρχη Γεωργίας, σχετικά με τις σχέσεις των δύο λαών τονίζοντας «Οι σημερινές σχέσεις μεταξύ των 2 εκκλησιών είναι όντως μακριά από τις αιώνια παλιά αγάπη, και την παραδοσιακή φιλία του Ρωσικού και Γεωργιανού λαού.

 

«Τα έθνη μας έχουν δεσμούς λόγω της πολιτισμικής εγγύτητας και ενότητας της πίστεως, των συγγενικών εθίμων, την κοινή ιστορική πορεία αλλά και την ανθρώπινη εγκαρδιότητα» τόνισε ο Πατριάρχης Μόσχας και πάσης Ρωσίας κ. Αλέξιος Β΄.

 

Στην συνέχεια της επιστολής του ο Πατριάρχης κ. Αλέξιος Β΄ τονίζει πως είναι πεπεισμένος ότι «μόνο οι εχθροί της ορθοδοξίας πασχίζουν να πετύχουν τους ιδιοτελείς στόχους τους, και εγωιστικούς σκοπούς τους, επιθυμούν να  σπείρουν την διχόνοια μεταξύ Ρώσων και Γεωργιανών, ώστε να εναντιωθούν μεταξύ τους. Να είναι όμως σίγουροι πως αυτό δεν θα το πετύχουν ποτέ».

 

Συνεχίζοντας ο Πατριάρχης τονίζει ότι «είμαστε πεπεισμένοι πως δεν υπάρχει καμία δύναμη σ΄ αυτόν τον κόσμο, η οποία μπορεί να παρεμποδίσει την φιλία μεταξύ των λαών μας. Διότι η φιλία αυτή είναι βασισμένη στις πνευματικές και θεοσεβείς σχέσεις μεταξύ των 2 αδελφών εκκλησιών. Των οποίων οι άριστες σχέσεις, είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα, για την διακριτή συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και Γεωργίας».

 

Επίσης ο Πατριάρχης Μόσχας και πάσης Ρωσίας Αλέξιος Β΄ πιστεύει πως «η πλειοψηφία των Ρώσων και των Γεωργιανών, δηλώνουν υπερασπιστές της ειρήνης και της καλής γειτονίας, και οι προσπάθειες τους αυτές θα είναι καρποφόρες».

 

Τέλος ο Πατριάρχης κ. Αλέξιος Β΄ τονίζει στον Πατριάρχη Γεωργίας κ. Ηλία Β΄ πως «Εμείς προσευχόμαστε συνεχώς και ακούραστα ώστε να αποκατασταθεί η ειρήνη, επίσης στηρίζουμε όλες τις προσπάθειες σας, δείχνοντας έτσι την ενίσχυση της αμοιβαίας κατανόησης μεταξύ Γεωργίας και Ρωσίας». 
Εμφανίσεις: 47047
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!